AOC Agon AG493UCX

Erittäin leveä, kaareva näyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #AOC
8.0

AOC:n uuden 49-tuumaisen näytön järjettömän laaja kuvasuhde on sekä laitteen suurin etu että haitta.

AOC Agon AG493UCX:n leveyden ja korkeuden suhde on 32:9, eli se on täsmälleen kaksi kertaa leveämpi kuin yleisin kuvasuhde, 16:9.

Näyttö näyttää lähes majesteettiselta, kun se on saatu kiinnitettyä suuren, vahvaan jalustaan. Laite vaatii luonnollisesti jonkin verran pöytätilaa, mutta jalusta on niin hoikka, että se ei vie yhtään enempää tilaa kuin on tarpeen.

AG493UCX:ssä on hyvät ergonomiset säätömahdollisuudet, sillä näyttöä voi nostaa, laskea, kääntää ja kallistaa reilusti. Siksi näytön saa helposti asetettua haluamallaan tavalla, ja kaareva muoto varmistaa sen, ettei näytön reuna-alueita tarvitse katsoa liian vinosta kulmasta.

Jos istuu hyvin lähellä näyttöä, pitää kääntää päätä nähdäkseen, mitä kuvan reunoilla tapahtuu. Siksi onkin houkuttelevaa siirtää näyttöä hieman taaemmas pöydällä kuin mitä tavallisen näytön kohdalla tekisi. AOC on ajatellut tätä, ja pakkaukseen sisältyy pieni kaukosäädin, jolla näytön saa päälle ja pois päältä ja jolla voi säätää kirkkautta sekä äänenvoimakkuutta ilman, että tarvitsee koskea näyttöpainikkeisiin. On itse asiassa helpompaa käyttää kaukosäädintä kuin näytön alareunan painikkeita näytön asetusten muuttamiseksi.

Tämän levyinen näyttö sopii hyvin erityyppisiin tietokonepeleihin. Testatessa kokeiltiin Counter-Strike-peliä, ja pelikentistä saatiin todella hyvä yleiskuva. Koko kuvaa ei ole tietenkään mahdollista nähdä kerralla, mutta pelaaja saa kuitenkin merkittävän reaktioedun, koska silmäkulmasta aistittavan liikkeen ansiosta on mahdollista havaita vastustajat nopeammin kuin puolta kapeammalla näytöllä.

Joissakin peleissä ja ohjelmissa on sijoitettu tietoja ruudun reunaan, joten kaiken seuraaminen on hieman vaikeaa, kun katse on kohdistettu näytön keskiosaan. Toisaalta on silkkaa nautintoa työskennellä useiden avoimien ikkunoiden kanssa. Näytölle mahtuu ongelmitta neljä ikkunaa rinnakkain, ja tekstin kopioiminen ikkunasta toiseen sujuu nopeasti, kun avoinna olevia ikkunoita ei tarvitse kaivaa esiin toistensa alta.

AG493UCX:llä katseltiin myös Netflix-sarjoja, mihin näyttö ei ole kovin sopiva. Tv-sarjat on luotu 16:9-näytöille, joten kuvassa joutuu katselemaan melko suuria mustia palkkeja.

Näytön takaosassa on hyvä valikoima liitäntöjä. Erityisin on usb-c-portti, joka tarjoaa tarpeeksi virtaa kannettavan tietokoneen lataamiseen – edellyttäen tietenkin, että kannettava saa virtansa usb-c-liitännän kautta.


+ Tilaa useille avoimille ikkunoille

+ Kaukosäädin

– Ei sovi tv-sarjojen katseluun

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

AOC:n näyttö tuntuu lähes järjettömän leveältä, mutta sen ansiosta ruudulle mahtuu useita avoimia ikkunoita rinnakkain.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
49"
Tarkkuus
5120 x 1440 px
Kontrasti
3000:1
Valovoima
550 cd/m²
Kuvasuhde
32:9
Liitäntä
2 x HDMI 2.0, 2 x DisplayPort 1.4, USB-C , 3 x USB 3.2 Gen1
Paneeli
VA
Kaiuttimet
On
Kulutus
60 W (käyttö), 0,5 W (valmiustila)
Vasteaika
1 ms
Mitat
119,4 x 46,7 x 30,8 cm
Paino
14,4 kg