AOC G2590FX

Hintaansa nähden hyvä ja terävällä kuvalla varustettu näyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #AOC
8.2

AOC G2590FX kuuluu hintansa puolesta 25-tuumaisten näyttöjen keskikastiin. AOC:n näyttö on kuitenkin hieman parempi kuin mitä hinnan perusteella voisi odottaa.

Näytön paneeli on toki huokeaa TN-tyyppiä, mutta kuva on silti hyvä ja kirkas. Katselukulmat eivät ole kovin laajat, joten kuvaa kannattaa katsella kohtisuoraan. Siihen liittyen on harmi, ettei näytössä ole korkeussäätöä, mutta näyttöä voi kuitenkin kallistaa ja kääntää jalustassa.

Jalusta kuuluu selvästi niihin varusteisiin, joissa AOC on joutunut säästämään pitääkseen näytön hinnan alhaalla. Näyttö heilahtelee häiritsevästi edestakaisin, jos hutera jalusta on vähänkin epätasaisella alustalla.

Näytön yläreunassa ja sivuilla on erittäin ohut reunus, mikä tuo keveyttä ja tyylikkyyttä laitteen ulkonäköön.

Näytön full hd -tarkkuus ei tee suurta vaikutusta nykyään, sillä ultra hd -näytöt, joissa on nelinkertainen määrä pikseleitä, ovat yleistyneet kovaa vauhtia. G2590FX:n kuva on kuitenkin hyvä ja terävä, koska näyttö ei ole 25 tuumaa suurempi.

G2590FX-näytössä on useita pelaajille suunnattuja toimintoja, kuten esimerkiksi erilaisia profiileja, joita voi vaihtaa pelatessa. Käyttäjä voi myös valita pelin lajityypin, jolloin hän saa siihen sopivat värisäädöt, pelasipa sitten räiskintäpeliä tai kilpa-ajopeliä.

Näytön virkistystaajuus on 144 hertsiä, ja jos käytössä on yhteensopiva AMD:n näytönohjain, voi hyödyntää näytön FreeSync-toimintoa, joka poistaa nopeassa liikkeessä esiintyvän häiritsevän kuvan repeilyn. Näyttö tukee myös Nvidian vastaavaa kuvan repeilyä estävää G Sync -tahdistustekniikkaa, kunhan näytönohjaimen ajurissa on tammikuun puolivälissä julkaistu päivitys.


+ Hyvä kuvalaatu

+ Peliprofiilit

+ Tukee FreeSync- ja G-Sync-tekniikkaa

– Vaatimaton tarkkuus


Katso päivän hinta AOC G2590FX -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Edullisessa AOC G2590FX -näytössä on hyvä kuva ja paljon pelaajille suunnattuja toimintoja.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
24,5"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
400 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Vga, displayport, 2 x hdmi
Paneeli
TN
Mitat
55,8 x 42,3 x 19,97 cm