AOC g2590px

AOC g2590px

AOC:n näyttö pistää kampoihin Asuksen ja Samsungin näytöille, mitä tulee muotoiluun ja teknisiin ominaisuuksiin.

tekijä #Näytöt #AOC
8.0

AOC:n näytöt on pitkään tunnettu edullisina vaihtoehtoina Samsungin ja Asuksen näytöille. Sitä ne ovat edelleen, mutta AOC on saanut karistettua yltään halpatuotemerkin mainetta tekemällä erinomaisia näyttöjä järkevään hintaan. Sellainen on myös AOC g2590px -näyttö.

AOC g2590px tekee vaikutuksen jo pakkauksesta pois otettaessa. Näytössä on tyylipuhdas muotoilu, ja laite on päältä ja sivuilta lähes kehyksetön. Vain alareunassa on ohut punainen metallireunus. Muotoilultaan laite muistuttaa niin paljon Acerin Predator XB1 -sarjaa, että joku voisi syyttää AOC:tä jopa plagionnista. Design on kaikesta huolimatta upea.

Näytössä on ajateltu myös ergonomiaa, sillä laitetta voi kääntää ja kallistaa, ja sen saa pystyasentoon. Pystyasennosta on iloa monessa yhteydessä, eikä vähiten käyttöönotossa, koska se helpottaa johtojen liittämistä takana oleviin liitäntöihin. Näytössä on kaksi hdmi-liitäntää, displayport- sekä vga-liitännät, joten laitteen saa kytkettyä useimpiin tietokoneisiin.

Takaosassa on lisäksi pieni kätevä joystick, jonka avulla liikutaan näytön asetuksissa. Asetukset sisältävät muun muassa ennalta määriteltyjä profiileja, jotka on tarkoitettu lähinnä pelaajille. Asetuksista löytyvät myös kirkkauden ja kontrastin säädöt. Näytön takaosassa on vielä usb-keskitin, jossa on neljä usb 3.0 -porttia.

Haalistuneet värit

AOC g2590px sisältää hyviä teknisiä ominaisuuksia, kuten yhden millisekunnin vasteajan ja 144 hertsin virkistystaajuuden. Ne ovat molemmat tärkeitä ominaisuuksia kiivastempoisia pelejä pelattaessa ja muissa tehtävissä, joissa kuvan pitää päivittyä nopeasti.

Näytön värit tuottavat pettymyksen, sillä ne näyttävät haalistuneilta ja valjuilta. Värejä saa jonkin verran parannettua asetuksia säätämällä, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Näytössä on tn-paneeli, joissa on yleensäkin huonompi värintoisto kuin kalliimmissa ips-paneeleissa, mutta g2590px-näytön värit ovat vielä huonommat kuin muissa uudemmissa tn-näytöissä, kuten esimerkiksi Acerin Predator XB -sarjan näytöissä.

Kaikesta huolimatta AOC g2590px on hintaansa nähden erinomainen näyttö. Sen tekniset ominaisuudet ovat samaa tasoa kuin paljon kalliimmissa näytöissä, eivätkä muotoilu ja materiaalit jätä toivomisen varaa. Huono värintoisto pudottaa kuitenkin jonkin verran arvosanaa.

 

+ Hyvät tekniset ominaisuudet

+ Edullinen hinta

– Kehnot värit

 

Katso päivän hinta AOC g2590px -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

AOC g2590px on monessa suhteessa hyvä näyttö hintatietoiselle ostajalle. Näytön värintoisto tuottaa kuitenkin pettymyksen, eikä laitetta voi sen vuoksi suositella esimerkiksi kuvankäsittelyyn.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
24,5"
Tarkkuus
1920 x 1080 px (full hd)
Kontrasti
1000:1
Valovoima
400 Nits
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x hdmi 1.4, displayport 1.2, vga
Paneeli
TN
Kaiuttimet
2 x 2 W
Katselukulma
170 astetta horisontaalinen/160 astetta vertikaalinen
Kulutus
28 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
55,9 x 19,9 x 51,3 cm
Paino
5,4 kg
Muuta
Yhdysrakenteinen usb-keskitin, jossa on neljä usb 3.0 -porttia