AOC:n näytössä on korkeussäätö.

AOC I2790PQU

Hyvä näyttö kohtuulliseen hintaan.

tekijä #Näytöt #AOC
7.9

Siitä ei ole kovinkaan pitkä aika, kun 27-tuumaista näyttöä oli vaikea löytää alle 300 euron hintaluokasta, mutta suurten näyttöjen hinnat ovat tulleet alaspäin. Nykyään saa jo kohtuuhintaan AOC I2790PQU:n kaltaisen hyvän näytön, jonka monet ominaisuudet kuuluivat aiemmin vain luksusluokan näytöille.

Näytön kuvan tuottaa ips-paneeli, joka tarjoaa laajat katselukulmat ja erinomaisen kuvanlaadun upein, kirkkain värein.

Full hd -tarkkuus on nykyään hieman alakanttiin näin suuressa näytössä, mutta AOC on todennäköisesti joutunut tekemään kompromissin näytön tarkkuuden suhteen, jotta hinta pysyisi kohtuullisella tasolla.

Näyttöä voi säätää korkeussuunnassa, mikä helpottaa sopivan asennon löytämistä eri käyttötarkoituksia varten. Kun näyttö on nostettu ylös aivan ääriasentoon, voi siinä havaita pientä heilumista, jos pöytää tönäistään. Tätä ongelmaa ei synny, jos pöytä on tukevaa tekoa.

Yhdysrakenteisten kaiuttimien ääni on ihan kelvollinen esimerkiksi Windowsin järjestelmä-äänille tai lyhyen Youtube-videon katseluun. Musiikin kuuntelua tai elokuvien katselua varten kannattaa kuitenkin hankkia ulkoiset tietokonekaiuttimet, niin ääneen saa lisää potkua.

Kaiken kaikkiaan AOC:n I2790PQU-näyttö teki hyvän vaikutuksen. Siitä saa pätevän ja kohtuuhintaisen yleisnäytön, jos on aikeissa ostaa ensimmäisen 27-tuumaisen näyttönsä.

+ Hyvä kuva
+ Kohtuullinen hinta
– Hieman alhainen tarkkuus

Katso päivän hinta AOC I2790PQU -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Tasokas yleisnäyttö ensimmäistä 27-tuumaista näyttöään etsivälle.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
27"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
250 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
HDMI, DisplayPort, VGA
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
On
Vasteaika
4 ms