Testissä AOC PDS241

AOC PDS241

Upea näyttö, jossa on hintaan nähden yllättävän hyvä kuva.

tekijä #Näytöt #AOC
7.9

Pakkauksesta pois otettaessa ensimmäinen mielikuva AOC PDS241 -näytöstä on, että laite on todella ohut ja kevyt. AOC on suunnitellut näytön ylellisistä autoista ja kelloista tunnetun F.A. Porsche -suunnittelutalon kanssa, ja sen kyllä huomaa. Näyttö on kolmelta sivulta reunaton, ja siihen on kiinnitetty tyylikäs, epäsymmetrinen metallijalusta, jonka sisällä hdmi-näyttökaapeli kulkee.

Kaapelin toisessa päässä on sovitin, johon kytketään virtajohto ja tietokoneesta tuleva hdmi-kaapeli. Muulla tavalla näyttöä ei voi tietokoneeseen yhdistää, sillä näytössä ei ole dvi- eikä displayport-liitäntää. Minimalistinen Porsche-muotoilu on ilmeisesti ollut liitäntöjen määrää tärkeämpi, eikä minimalistiseen muotoiluun selvästikään kuulu useita johtoja.

Kömpelö valikko

Näyttövalikko on yksinkertainen: laitteessa on vain yksi painettava painike. Valintojen vahvistaminen edellyttää, että painikkeen painaminen lopetetaan pariksi sekunniksi. Ratkaisu ei ole kovin onnistunut. Jos esimerkiksi haluaa asettaa kirkkauden arvoksi 20, kun 50 on oletus, pitää ensin valita 100 ja vasta sen jälkeen 20. Aika kömpelöä.

Kirkas IPS-näyttö edullisesti

Näytössä on IPS-paneeli, joten värintoisto ja kontrasti ovat hyvät, varsinkin jos on tottunut TN-paneeliin. HD-videot näyttävät järisyttävän upeilta SuperColor-tekniikan ansiosta, joka tekee väreistä luonnolliset. Mustat alueet ovat todella mustia, ja näytön heijastamattoman pinnan ansiosta laitetta voi käyttää myös hyvin kirkkaassa ympäristössä.

Katselukulmat ovat hyvät, varsinkin jos näyttöä kallistaa hieman. Korkeuden säätömahdollisuutta ei valitettavasti ole.

AOC:n näytössä on 60 hertsin virkistystaajuus ja neljän millisekunnin vasteaika, joten se sopii parhaiten toimistokäyttöön. Muuta tuskin voi vaatia, kun ottaa huomioon näytön edullisen hinnan.

 

+ Hyvä kuvanlaatu ja upea muotoilu
+ Edullinen IPS-näytöksi
– Vähän liitäntöjä
– Kömpelö valikko

Katso päivän hinta AOC PDS241 -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

AOC PDS241 edustaa tyylikästä Porsche-muotoilua ja on hyvä valinta, jos toimistoon tarvitaan upeaa näyttöä.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
23,8"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
250 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Hdmi, 3,5 mm audio ulos
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
Ei
Katselukulma
178/178
Kulutus
25 W (käyttö), 0,5 W (valmiustila)
Vasteaika
4 ms
Mitat
54,1 x 41,6 x 17,9 cm (jalustalla)
Paino
3,15 kg (jalustalla)