Det store hul i armen, der holder skærmen, kan bruges til at holde sammen på skærmens kabler.

AOC Q27P2Q

AOC Q27P2Q on monipuolinen tietokonenäyttö kotitoimistoon. Näytössä on hyvät ergonomiset säätömahdollisuudet.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #AOC
8.0

AOC Q27P2Q on monimutkaisesta nimestään huolimatta yksinkertainen ja toimiva toimistonäyttö. 27-tuumaisen näytön kuva sopii hyvin toimistokäyttöön, mutta himopelaajien kannattaa valita näyttö, jonka virkistystaajuus on suurempi.

Korkearesoluutioinen kuva on terävä ja valovoimainen. Mittauksissamme kirkkaus osoittautui itse asiassa hieman suuremmaksi kuin AOC:n lupaama 300 cd/m². Valo ei jakaudu näytölle aivan tasaisesti, mutta huomasimme tämän vain, kun katselimme näytöllä tummaa kuvaa pimeässä huoneessa. Kontrasti ei ole aivan kohdallaan, koska tietokoneelta valittu täysin musta kuva näkyi tummanharmaana. Muuten värit näyttivät upeilta, eikä niiden asetuksia tarvinnut ensin säätää. Näytön hienosäätö on kyllä melko helppoa, sillä painikkeet ovat näytön etupuolella ja ne on merkitty selkeillä symboleilla. Liitäntävalikoima ei ole kovin laaja: näytössä on tulot DisplayPortille, HDMI:lle ja analogiselle VGA:lle. Viimeksi mainittu vaikuttaa hieman turhalta, emmekä täysin ymmärrä, mihin sitä tarvitaan vuonna 2022.  Pakkaus sisältää kaikki kolme kaapelia, joten näytön voi liittää tietokoneeseen heti kun se on saatu pystyyn työpöydälle.

Näyttö koostuu kolmesta osasta, joiden kokoaminen sujuu vaivatta. Jalan alla on sormiruuvi, joka pitää varren paikallaan. Tukeva varsi painetaan kiinni näyttöön, ja kuuluva napsahdus varmistaa, että se on oikein paikallaan. Kokoamiseen ei kulu edes kahta minuuttia. Varressa oleva suuri reikä kokoaa siellä tällä luikertelevat kaapelit siististi yhteen.

Ergonomisilta ominaisuuksiltaan näyttö ei voisi olla parempi. Sitä voi kallistaa, kääntää, nostaa ja laskea oman mielen mukaan. Tarvittaessa sen voi kääntää myös pystyyn.

Sivussa on pari USB-porttia, joita voi käyttää esimerkiksi puhelimen lataamiseen. Myös USB-C-portti uudemmille laitteille olisi ollut kätevä.


+ Hyvä ergonomia

+ Luvattua parempi kirkkaus

– Kontrasti voisi olla parempi

Conclusion

AOC Q27P2Q on monipuolinen tietokonenäyttö kotitoimistoon. Näytössä on hyvät ergonomiset säätömahdollisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
27 tommer
Tarkkuus
2560 x 1440 pixels
Kontrasti
1000:1
Valovoima
300 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
HDMI, DisplayPort, VGA
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
2 x 2 watt
Katselukulma
178°
Kulutus
28 watt
Vasteaika
4 ms
Mitat
54,5 x 61,4 x 20 cm
Paino
5,98 kg