Webkameraet er monteret som en klods på toppen af skærmen.

AOC Q27P3CW

Q27P3CW on monipuolinen näyttö, jossa on muun muassa hyvä webkamera ja kaikki tarvittavat liitäntämahdollisuudet.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #AOC
9.0

AOC Q27P3CW -näyttö sopii erityisesti kotitoimistoon, ja siinä on runsaasti käteviä toimintoja.

Huomiota herättävin lisäominaisuus on webkamera, joka on asennettu näytön päälle pitkänomaiseksi palikaksi. Visuaalisesti toteutus voisi olla hieman hienostuneempi, mutta teknisesti kamerassa ei ole mitään vikaa. Se näyttää Full HD -tasoista kuvaa, joka on selvästi parempi kuin tavallisen kannettavan tietokoneen kameran kuva. Täyden yksityisyyden voi varmistaa kääntämällä kamerapalikan osoittamaan alas kohti näytön reunaa. Jostain syystä kameraa voi kääntää 180 astetta, joten vaihtoehtoisesti sen voi suunnata myös suoraan kattoon.

Näytön värintoisto ja kontrasti ovat hyvät. Kuvanlaatu tyydyttänee useimpien toiveet niin kuvankäsittelyssä, peleissä kuin Windowsin toimisto-ohjelmia käyttäessä. Mattapinta heijastaa vain vähän, eikä näytön käytössä ollut ongelmia, vaikka istuimme erittäin auringonpaisteisen ikkunan vieressä.

Jos aurinko kuitenkin aiheuttaa ongelmia, näyttöä on helppo kääntää pyörivällä jalustalla ja muutenkin säätää juuri sopivaan asentoon. Näyttöä voi työntää ylös ja alas sekä kiepauttaa pystyasentoon, jolloin esimerkiksi pitkästä asiakirjasta saa paremman näkymän. Tätä toimenpidettä vaikeuttaa tosin näytön takana olevan pyöritysmekanismin jäykkyys.

Näytössä on sisäänrakennetut kaiuttimet, mutta ne ovat suoraan sanottuna heikkolaatuiset. Ne pystyvät toistamaan suhteellisen kovaa ääntä, ja ääni on riittävän hyvä esimerkiksi videopuheluissa, mutta musiikkia kuunnellessa kyllästyimme nopeasti ääneen, joka kuulosti kuin peltipurkissa soitetulta.

Näytön kuvan asetuksia on helppo säätää etupuolelle sijoitetuilla painikkeilla. Useimmat muut valmistajat ovat piilottaneet ohjauspainikkeet näytön taustapuolelle, ja kyseinen ratkaisu tekee toki etusivusta pelkistetymmän näköisen, mutta painikkeita on aina hankalampi haparoida sokkona. AOC-näytössä helppokäyttöisyyttä on painotettu muotoilua enemmän, ja painikkeet on merkitty selkeillä symboleilla.

Kaikki tarvittavat kaapelit sisältyvät pakkaukseen. Näytön voi liittää tietokoneeseen sekä DisplayPort-että HDMI-kaapelilla. USB-kaapelilla voi puolestaan siirtää tietoja näytön sisäänrakennettuun USB-keskittimeen, johon voi liittää esimerkiksi näppäimistön ja hiiren.


+ Upea kuva

+ Erinomainen webkamera

– Heikot kaiuttimet

Conclusion

Q27P3CW on monipuolinen näyttö, jossa on muun muassa hyvä webkamera ja kaikki tarvittavat liitäntämahdollisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
AOC
Koko
27"
Tarkkuus
2650 x 1440 pixels
Kontrasti
1000:1
Valovoima
350 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI, 1 DisplayPort, 1 x USB-C, 4 x USB 3.2 Gen 1
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
2 x 5 watt
Katselukulma
178°/178°
Kulutus
37 watt
Vasteaika
4 ms
Mitat
60,5 x 52,7 x 29,6 cm
Paino
6,9 kg