Asus MG279Q

Hyvä näyttö, joka on hintansa arvoinen vain pelikäytössä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Asus
9.0

Asus MG279Q on 27-tuumainen näyttö, joka on tarkoitettu ensisijaisesti pelikäyttöön. Näyttöä voi toki käyttää muutkin kuin pelaajat, mutta silloin tulee maksaneeksi turhaan toiminnoista, joille ei välttämättä ole käyttöä.

Näyttö tukee esimerkiksi AMD FreeSync -tekniikkaa, ja näytössä on 144 hertsin virkistystaajuus. Niiden ansiosta näyttö tarjoaa sulavasti liikkuvan ja välkkymättömän kuvan, kun pelataan nopeatempoisia räiskintäpelejä.

Pelit pyörivätkin moitteettomasti, ja näytössä on jopa valmiit esiasetukset eri pelilajeille, joten näytön asetukset saa muutettua nopeasti sopiviksi. FreeSync-tekniikka toimii nykyään sekä AMD:n että Nvidian näytöohjaimilla.

Asuksen näytössä on upea ja terävä kuva, jonka tarkkuus on 2 560 x 1 440 pikseliä. Hieman suuremmalla, Ultra HD -tarkkuudella varustettuja näyttöjä saa Asuksen näyttöä huokeammalla, jos näytön pelitoiminnot eivät ole tärkeitä.

Säätimet takana

Näytön takaosassa olevilla painikkeilla säädetään esimerkiksi värejä ja kirkkautta. On yleensäkin huono idea sijoittaa säätöpainikkeet paikkaan, jonne ei näe. Asus on kuitenkin varustanut painikkeet pienillä kohoviivoilla, jolloin painikkeet erottaa helpommin toisistaan.

Erikoisuutena on painikkeiden yläpuolella oleva pieni joystick, jota liikuttamalla pystyy liikkumaan näytön valikoissa.

MG279Q-näytössä on erinomaiset fyysiset säätömahdollisuudet, joten näytön saa helposti säädettyä sopivaan työ- tai peliasentoon.

Jalusta on vankka ja painava, ja siitä lähtee näyttöön tukevatekoinen varsi, joka ei heilu yhtään, kun näyttöä kääntää tai liikuttaa korkeussuunnassa.

Tekstiä päivitetty 29.6.2020 FreeSync-tekniikan toimivuuden osalta.

 

+ Sopii räiskintäpeleihin
+ Loistava ergonomia
– Korkea hinta

Lisätietoja Asus MG279Q -näytöstä saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Asus MG279Q on erittäin hyvä näyttö, mutta jos sitä ei osta pelikäyttöön, tulee maksaneeksi toiminnoista, joille ei ole käyttöä.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
350 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI, 1 x DisplayPort, Mini DisplayPort
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
On
Katselukulma
178 astetta
Kulutus
38 W
Vasteaika
4 ms
Mitat
62,5 x 55,9 x 23,8 cm
Paino
7,3 kg