Asus ROG Strix XG35VQ

Asuksen näyttö osoittaa, että laitteen ultraleveys ja kaarevuus eivät ole pelkkiä myyntikikkoja, vaan toimivia ominaisuuksia, jotka tuovat lisää tilaa ja fokusta työpöydälle.

tekijä Martin Haverholm #Näytöt #Asus
8.5

Ensisilmäyksellä Asus ROG Strix XG35VQ näyttää lähes järjettömän suurelta. 35-tuumainen laajakuvanäyttö on jo sinänsä huomiota herättävä, mutta kun siihen lisätään vielä näytön kaarevuus ja Asuksen pelikäyttöön suunnattujen ROG-tuotteiden tyyli, niin laite ei voi olla tekemättä vaikutusta KotiMikron paatuneeseen testitoimittajaankin.

Suurin osa ROG Strix XG35VQ -näytön peliestetiikasta jää käytössä huomaamatta, sillä se näkyy pääasiassa laitteen takaosassa. Edestä päin tarkasteltuna huomio kiinnittyy näyttöä kiertäviin tyylikkäisiin kehyksiin, joiden alareuna on muita reunoja paksumpi.

Käyttöpainikkeet on sijoitettu näytön taakse, mutta niihin ulottuu helposti. Yhtä painiketta painettaessa ruudulle ilmestyy valikko, jossa näkyvät eri asetusvaihtoehdot. Takana on myös keinukytkin, jolla saa lisää vaihtoehtoja, ja joka auttaa tutustumaan näytön ominaisuuksiin.

Koolla on väliä

Pari tuntia meni totutellessa siihen, että hiirtä pitää liikutella huomattavasti pitemmälle kuin normaalisti, mutta sen jälkeen näytön koon todellinen merkitys alkoi pikkuhiljaa valjeta. Ensinnäkin leveälle näytölle mahtuu kolmesta neljään avoinna olevaa ikkunaa rinnakkain, mihin yleensä tarvitaan kaksi eri näyttöä. Lisäksi laitteen kaarevuuden ansiosta näytön molemmille reunoille on tavallista paremmat näkökulmat.

Asuksen näytössä on VA-paneeli, joka on edustaa hyvää välimuotoa nopeiden pelinäyttöjen ja kuvankäsittelyyn tarkoitettujen, paremmalla väritoistolla varustettujen näyttöjen väliltä. Näytön tarkkuus on 3440 x 1440 pikseliä, joten se soveltuu erinomaisesti elokuvien katseluun – tosin näytössä ei ole lainkaan kaiuttimia.

Asus ROG Strix XG35VQ ei ehkä ole paras valinta sen paremmin pelaamiseen kuin kuvankäsittelyyn, mutta laite voi olla erittäin hyvä ratkaisu käyttäjälle, joka harrastaa vähän molempia, eikä halua sijoittaa rahaa kahteen arvokkaaseen näyttöön.

 

+ Vaivaton käyttöönotto
+ Tyylikäs muotoilu
+ Korvaa kaksi erillistä näyttöä
– Väritoisto voisi olla parempi

Katso päivän hinta Asus ROG Strix XG35VQ -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

Asus ROG Strix XG35VQ on erinomainen näyttö, joka riittää useimpien tarpeisiin. Lisäksi sillä voi korvata kahden näytön ratkaisun. Väritoisto ei ole paras mahdollinen, joten kuvankäsittelijän kannattaa harkita jotain toista vaihtoehtoa.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Koko
35"
Tarkkuus
3440 x 1440 px
Kontrasti
2500:1
Valovoima
300 cd/m²
Kuvasuhde
21:9 (UltraWide)
Liitäntä
DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, HDMI 2.0, 2 x USB 3.0, 3,5 mm audio
Paneeli
VA
Kaiuttimet
Ei
Katselukulma
178°(H)/178°(V)
Kulutus
<43 W
Vasteaika
4 ms
Mitat
83,5 x 46,8/56,7 x 31,7 cm (jalustan kanssa)
Paino
12. 2 kg (jalustan kanssa)