Testissä Asus ROG Swift PG258Q

Asus ROG Swift PG258Q

Näyttö sille, jolle kelpaa vain paras – ja jolla on varaa siihen.

tekijä #Näytöt #ASUS
8.8

Asus ROG Swift PG258Q -näytössä on yksi huono puoli: hinta. Käyttöönoton helppous, käyttäjäystävällisyys ja erinomainen suorituskyky ovat näytön hyviä puolia, mutta ne voivat jäädä korkean hinnan varjoon.

Asuksen näyttöä testattiin sekä tavanomaisessa toimistotyöskentelyssä että runsailla väreillä ja nopeaa toimintaa sisältävillä peleillä, joissa vasteaika ja virkistystaajuus ovat tärkeässä roolissa.

Suorituskyvyn suhteen ROG Swift PG258Q:ssa ei ole mitään huomautettavaa. Nvidia G-Sync -teknologian ja huikean 240 hertsin virkistystaajuuden ansiosta kuvassa ei esiinny pienintäkään nykimistä, ja tapahtumat etenevät todella sulavasti.

Sulavan ja häiriöttömän kuvan edellytyksenä on tietenkin, että näytönohjain ja suoritin kykenevät käsittelemään monta kuvaa sekunnissa. Jos nämä ehdot täyttyvät, saa yhden millisekunnin vasteajan omaavasta näytöstä kaiken irti. On vaikea arvioida, onko sillä todellista merkitystä, näytetäänkö kuvaa 1,2 vai 4 millisekunnin viiveellä, mutta PG258Q ainakin tuntuu näyttävän kuvaa paljon sulavammin kuin vanha toimistonäyttöni, jossa on 60 hertsin virkistystaajuus ja viiden millisekunnin vasteaika.

ROG Swift PG258Q:n käyttöönotto sujuu käden käänteessä. Näyttö tarvitsee vain kiinnittää jalustaan ja liittää tietokoneeseen. Valikoissa on helppo liikkua näytön takaosassa olevilla painikkeilla, ja Asus on tehnyt parhaansa johtojen piilottamiseksi, joten 24,5-tuumaista näyttöä kehtaa pitää esillä myös vieraiden aikana.

+ Suuri virkistystaajuus
+ Nvidia G-Sync optimoi laadun
– Korkea hinta

Katso päivän hinta Asus ROG Swift PG258Q -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Asus ROG Swift PG258Q -näytössä on erinomainen suorituskyky ja kuvalaatu, mutta niin siinä pitää ollakin hintaan nähden.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Koko
24,5" (LED-backlit LCD monitor / TFT active matrix)
Tarkkuus
1920 x 1080 px (DisplayPort: 240 Hz, HDMI: 60 Hz)
Kontrasti
1:1000
Valovoima
400 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, 2 x USB 3.0
Paneeli
TN
Katselukulma
170
Kulutus
65 W / 0,5 W (valmiustila)
Vasteaika
1 ms
Mitat
56 x 38 x 25 cm (jalustalla)
Paino
5,5 kg
Muuta
Nvidia G-Sync, kääntyy 90 astetta