Den meget brede fod får den store skærm til at stå stabilt på bordet.

ASUS ROG Swift PG42UQ OLED

ROG Swift PG42UQ toistaa kuvat ja äänet upeasti käyttötarkoituksesta riippumatta.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Asus
9.5

ROG Swift PG42UQ on suuri ja kallis näyttö. Se tekee tietokoneen eteen istumisesta elämyksen, ja kuva on upea riippumatta siitä, millaista sisältöä näytöllä katsotaan.

42 tuumaa on nykyään television kooksi suhteellisen pieni, mutta tietokoneen ääressä näyttö on paljon lähempänä ja vaikuttaa siksi SUURELTA. Kun siirsimme näytön aivan pöydän takareunaan, saimme juuri ja juuri sen verran etäisyyttä, että näimme koko kuvan.

Näytössä käytetään OLED-tekniikkaa. Se tarkoittaa, että näyttö pystyy sammuttamaan jokaisen pikselin erikseen ja näyttää siten mustan värin täysin mustana. Siihen eivät tavalliset ledinäytöt pysty. Kontrasti on erinomainen, eikä tumma näyttökuva kirkastu, vaikka ruudulle ilmestyisi jotain valkoista, esimerkiksi elokuvan tekstityksiä. Edullisemmissa näytöissä tämä on usein ongelma.

Näyttö päivittyy vain suhteellisen vaatimattomalla 138 Hz:n taajuudella, mutta emme silti havainneet ongelmia, kun käytimme näyttöä nopeissa räiskintäpeleissä. ROG Swift PG42UQ synkronoi kuvapäivityksen näytönohjaimen kanssa, ja se estää action-­kohtien nykimisen varsin tehokkaasti.

Resoluutio on useimmista nykytelevisioista tuttu Ultra HD, ja näyttöä voi periaatteessa käyttää sekä tietokoneen kanssa että televisio-ohjelmien näyttämiseen vaikka Google Chromecastin kautta. Taustapuolella on runsaasti liitäntämahdollisuuksia, jotka tekevät näytöstä erittäin monipuolisen.

Hyvän kiinteän kaiuttimen ansiosta näyttöä voi käyttää ilman tietokoneen kaiuttimia tai kuulokkeita. Äänenlaatu on yhtä hyvä kuin laadukkaassa televisiossa. Äänet voi vääntää todella kovalle ilman vääristymistä, ja upea basso luo muille äänille täyteläisen pohjan.


+ Erinomainen kuvanlaatu

+ Hyvä ääni

– Kallis

Conclusion

ROG Swift PG42UQ toistaa kuvat ja äänet upeasti käyttötarkoituksesta riippumatta.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Koko
41,5"
Tarkkuus
3840 x 2160 pixels
Kontrasti
135.000:1
Valovoima
450 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
DisplayPort, 2 x HDMI 2.0, 2 x HDMI 2.1, 4 x USB 3.2
Paneeli
OLED
Kaiuttimet
2 x 10W
Katselukulma
178°/ 178°
Kulutus
220W
Vasteaika
0,1 ms (GTG)
Mitat
93,2 x 61,1 x 25,5 cm
Paino
14,77