Asus ROG Swift PG43UQ

Ultra hd -tarkkuudella ja monipuolisilla liitännöillä varustettu jättinäyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Asus
8.6

Normaalisti sanoisimme, ettei tietokoneen näyttö voi olla koskaan liian suuri. Olemme kuitenkin muuttaneet mielipidettämme sen jälkeen, kun istuimme muutaman päivän hieman liian lähellä Asuksen uutta 43-tuumaista näyttöä.

Asus ROG Swift PG43UQ -näytössä on upea ja kirkas kuva. Tarkkuus seuraa näytön suurta kokoa, eikä kuvan terävyydessä ole valittamista. Kuvan yksittäiset pikselit eivät erottuneet, vaikka nenän painoi lähes kiinni näyttöön. Päivittäisten toimistotehtävien hoitaminen näyttää hurjalta jättinäytöllä, johon mahtuu monta avoinna olevaa ikkunaa samaan aikaan.

Testatessa näyttöön yritettiin pitää samaa etäisyyttä kuin tavalliseen 27-tuumaiseen näyttöön. Tällä tarkoitetaan noin 40 senttimetrin etäisyyttä. PG43UQ-näytön käytössä se johti siihen, että värit vääristyivät näytön uloimmissa osissa, sillä katselukulma oli aivan liian vino päätä kääntäessä. Asuksen näytöstä kannattaakin istua vähintään metrin päässä, jotta kuva näyttäisi hyvältä. Tämä puolestaan asettaa omat vaatimukset toimiston ja kirjoituspöydän minimikoolle.

Rog Swift PG43U soveltuu hyvin television ja tietokonenäytön välimuodoksi, jos laite on sijoitettu huoneeseen, jossa sekä työskennellään että katsotaan televisiota. Näytössä on monta sisääntuloa, ja laitteessa voi olla liitettynä samaan aikaan niin Chromecast kuin PlayStation tai muu pelikonsoli. Liitettyjen laitteiden käytön helpottamiseksi näytön mukana tulee kaukosäädin, jolla voi muun muassa vaihtaa kuvalähdettä.

Näyttö pääsee oikeuksiinsa peleissä. Kuva on vakaa ja terävä. Käytännössä näytön ultra hd -tarkkuuden täysi hyödyntäminen on kiinni vain näytönohjaimen ominaisuuksista.

Asetusten säätämiseksi joutuu hamuamaan näytön takana olevia painikkeita. Ohjaustapin lisäksi käytetään suuria, hieman erikoisesti muotoiltuja painikkeita. Niiden käyttö voi vaatia jonkin verran totuttelua, ja testissä näyttö tulikin sammutettua monta kertaa vahingossa. Valikot eivät myöskään ole erityisen havainnollisia, joten esimerkiksi näyttötilan valinta tai värien ja kirkkauden säätäminen voi olla alkuun työlästä.

Ergonomiasäätöjä ei näytössä pahemmin ole. Näyttöä voi kallistaa katselukulman säätämiseksi, mutta muita käyttömukavuuteen vaikuttavia säätöjä ei ole. Asus PG43UQ jäpittää tasan siinä, mihin sen asettaa, ilman että sitä voi kääntää tai sen korkeutta voi muuttaa.

Näyttö on heti käyttövalmis. On melko epätavallista, että näytön saa suoraan laatikosta valmiiksi koottuna. Käyttäjän tarvitsee vain yhdistää näyttö- ja virtajohto, minkä jälkeen laitetta voi ryhtyä käyttämään. Vaikka asennus- ja käyttöönottotoimet pitääkin tehdä vain kerran, on silti miellyttävää, ettei jättinäytön kanssa tarvitse jumpata saadakseen jalustan paikalleen.


+ Upea kuva

+ Suuri tarkkuus

– Asetusten säätäminen

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Näin isoa näyttöä voi olla hankala käyttää tavallisena tietokonenäyttönä, mutta viihdekäyttöön laite soveltuu erinomaisesti.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Koko
43"
Tarkkuus
3840 x 2160 px
Kontrasti
4000:1
Valovoima
1000 cd/㎡
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI (v2.0), 2 x DisplayPort 1.4, 3,5 mm ääniliitäntä sisääntulo, 3,5 mm ääniliitäntä ulostulo, 2 x USB 3.2
Paneeli
VA
Kaiuttimet
2 x 10 W Stereo RMS
Katselukulma
178° / 178°
Kulutus
48 W (käyttö), 0,5 W (lepotila)
Vasteaika
1 ms
Mitat
974,58 x 631,31 x 242,19 mm
Paino
15,3 kg