Der er ikke den mindste vaklen, selv som foden er lidt pudsig og asymmetrisk.

ASUS Swift OLED PG49WCD

ASUSin suuri näyttö on yhtä leveä kuin kaksi tavallista näyttöä, ja näytön kuvanlaatu on erinomainen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Asus
9.4

PG49WCD vie tietokonenäyttöjen tekniikan uudelle tasolle. Leveä 49-tuumainen näyttö ei ehkä sovi kaikille kokonsa ja hintansa vuoksi, mutta jos haluat työpöydällesi erinomaista kuvanlaatua vuosiksi eteenpäin, ­ASUSin näyttö voi olla hyvä valinta.

Kuvasuhde on 32:9 eli sama kuin kahdessa 16:9-näytössä vierekkäin, ja korkeudeltaan PG49WCD on itse asiassa suunnilleen samankokoinen kuin tavallinen 27-tuumainen näyttö. Näyttö on kaartuva ja kattaa koko näkökentän, jos istut noin metrin päässä siitä. On toki hienoa, että monta ikkunaa voi pitää auki vierekkäin.

Näytön ulkoreunoilla ei näy minkäänlaista värien huuhtoutumista, kun istut sen edessä, ja suhteellisen uusi QD-OLED-tekniikka tuottaa poikkeuksellisen kauniin kuvan. Kontrasti on hyvä, mutta värintoisto on se, mikä saa kuvanlaadun erottumaan edukseen. Mittauksemme osoittivat, että näyttö pystyy toistamaan lähes 99 prosenttia Adobe RGB -väriavaruudesta. Tämä on se värispektri, jolla ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi Photoshopissa. Näytön valo jakautuu myös täysin tasaisesti koko näytön alueelle.

Näytön suurin virkistystaajuus on 144 hertsiä, mikä varmistaa, että liikkuvat  kohteet näkyvät moitteetta myös verkkosivuja vieritettäessä.

Ainoa PG49WCD:ssä huomaamamme puute on sen  kiiltävä pinta, joka heijastaa jonkin verran ympärillä olevaa valoa. Näyttö toimiikin parhaiten sellaisessa huoneessa, jossa siihen ei kohdistu ainakaan suoraan voimakkaita valonlähteitä.


+ Upea kuva

+ Tilaa monille ikkunoille

– Hieman liian kiiltävä pinta

Conclusion

ASUSin suuri näyttö on yhtä leveä kuin kaksi tavallista näyttöä, ja näytön kuvanlaatu on erinomainen.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Koko
49"
Tarkkuus
5120 x 1440 pixels
Kontrasti
1.500.000:1
Valovoima
1,000 cd/㎡
Kuvasuhde
32:9
Liitäntä
1 x DisplayPort, 1 x HDMI 2.1, 1 x USB-C, 3.5mm, 2 x USB-A 3.2, 2 x USB-A 2.0
Paneeli
QD-OLED
Katselukulma
178° / 178°
Kulutus
120 watt
Vasteaika
0,03 ms (GTG)
Mitat
119 x 37,2 x 15,5 cm
Paino
8,5 kg