Testissä Asus ZenBeam Go E1Z

Asus ZenBeam Go E1Z

Kannettava projektori rajallisella älypuhelin-yhteensopivuudella.

tekijä #Näytöt #ASUS
7.0

Asus ZenBeam Go E1Z on valmistajan mukaan maailman kirkkain miniprojektori. Laite on mitoiltaan vain 83 x 29 x 110 millimetriä, eli se mahtuu melkein taskuun.

Projektori on vankkaa tekoa, joten sen kuljettamista esimerkiksi laukussa ei tarvitse pelätä.

ZenBeam Go E1Z ei toimi hyvin kirkkaassa valossa, mutta himmennetyssä valossa kuva on melko terävä. Pimeässä kuva on moitteeton, vaikka tarkkuus onkin vain 854 x 480.

Projektorin reunassa oleva rengas, jolla säädetään tarkkuutta, voisi toimia paremmin. Tarkkuusrengas reagoi pyöritettäessä melko hitaasti. Se reagoi vasta sitten, kun sitä on pyörittänyt liian pitkälle. Siksi kuvan saaminen täysin teräväksi voi olla hankalaa.

ZenBeam toimii erinomaisesti kannettavaan tietokoneeseen liitettynä, heti kun projektorin on saanut tarkennettua.

Asia on aivan toinen, kun projektori liitetään älypuhelimeen, vaikka luulisi sen olevan kaikkein helpoin käyttötapa tällaiselle kompaktille matkaprojektorille. Testijakson aikana ZenBeamia testattiin neljällä erilaisella älypuhelimella. Projektorin käyttöön tarvittava ohjelmisto ei tukenut yhtä puhelimista, ja toinen puhelin ei onnistunut rekisteröimään projektoria.

Niillä kahdella puhelimella, joiden kanssa projektori saatiin pelaamaan, ei Netflix kuitenkaan toiminut heijastetulla näytöllä – ja Netflixin sisällön toistaminen tuntuisi mitä parhaimmalta tavalta käyttää projektoria. Näin kävi siitä huolimatta, että projektoria on markkinoitu käytettäväksi sekä puhelimen että tietokoneen kanssa.

Tämän kokemuksen valossa Asuksen ZenBeam-projektorin ostoa harkitsevan kannattaakin ensin varmistaa, että oma älypuhelin on yhteensopiva sen kanssa.

+ Kirkas projektori
+ Helppo kuljettaa mukana
– Tarkennuksessa vaikeuksia
– Rajallinen käytettävyys älypuhelimien kanssa

Lisätietoja Asus ZenBeam Go E1Z -projektorista saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Kirkas ja kompakti matkaprojektori. Laitetta ei voi kuitenkaan suositella käytettäväksi älypuhelimen kanssa, koska siinä suhteessa toimivuus on rajallinen.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Koko
83 x 29 x 110 mm
Tarkkuus
854 x 480
Valovoima
150 lumenia
Liitäntä
USB, Micro-USB