Asus ZenScreen MB16AC

Kannettavan tietokoneen kätevä lisänäyttö, joka kulkee kokonsa puolesta helposti mukana.

tekijä #Näytöt #ASUS
8.8

Asus ZenScreen MB16AC on lisänäyttö, joka kytketään kannettavan tietokoneen usb-porttiin. Idea sinänsä on hyvä, ja koska ZenScreen on ohut ja kevyt, ei ole täysin pois suljettu ajatus, että sen pakkaisi mukaan kannettavan tietokoneen laukkuun.

ZenScreen on tarkoitettu liitettäväksi usb c -porttiin, mutta sellaista ei ollut testikannettavassa. Lisänäyttö saatiin kuitenkin kytkettyä tavalliseen usb 3.0 -porttiin mukana tulevan sovittimen avulla. Lisänäyttö toimii heti, kun se on liitetty Windows 10 -koneeseen.

Jos haluaa kokeilla jotain näytön kätevistä ominaisuuksista, pitää ensin siirtyä Asuksen sivuille ja ladata DisplayWidget-työkalu. Näin saa käyttöönsä tuoreen ohjelmaversion, sen sijaan että ensin lataisi cd:ltä version, joka kuitenkin pitäisi heti päivittää – eikä mukana tulevasta cd-levystä olisi muutenkaan hyötyä, jos kannettavassa ei ole optista asemaa.

Kun ohjelmisto on asennettu, voi esimerkiksi pyörittää Windowsin työpöytää nostamalla näytön pystyasentoon – tuttu toiminto älypuhelimista ja tableteista. Se on näppärää ja toimi hyvin kokeiltaessa, vaikka kuvan kääntymisessä olikin hieman enemmän viivettä kuin älypuhelinta käytettäessä.

ZenScreenin mukana tulee Asuksen logolla varustettu kuulakärkikynä. Ensimmäinen ajatus oli, että se on digitaalinen kynä näyttöä varten, mutta onneksi kollega ehti hätiin, ennen kuin kynällä tuli vedettyä viivoja pitkin näyttöä. Asuksen kynällä on erilainen käyttötarkoitus. ZenScreenin oikeassa alakulmassa on kynän mentävä aukko, ja siihen laitettu kynä toimii lisänäytön tukijalkana.

Ei yhtään hassumpi oivallus, mutta siitä voisi kertoa selkeämmin mukana tulevissa papereissa – esimerkiksi suurella punaisella varoitustarralla, jossa sanotaan, että kynällä ei saa piirtää näytölle. Ilman kollegan varoitusta ZenScreenin testaaminen olisi käynnistynyt todella harmittavalla tavalla. Kynä ei ole tukijalkana kovin vankka ratkaisu, joten pieni jalusta olisi ollut parempi vaihtoehto. Lisävarusteena voi kuitenkin hankkia taitettavana jalustana toimivan suojakotelon.

Pienistä moitteista huolimatta ZenScreen MB16AC -lisänäyttö on todella kätevä laite, joka on vielä tyylikkäästi muotoiltu. Kuva on kirkas, ja täysteräväpiirtotarkkuus varmistaa, että laite on käyttökelpoinen myös toimiston lisänäyttönä. Lisäksi sitä voi käyttää lasten viihdyttämiseen pitkien auto- tai junamatkojen aikana.

+ Tyylikäs ja käytännöllinen muotoilu
+ Kuva kääntyy automaattisesti
– Seisoo epävakaasti pöydällä
– Kuulakärkikynän erikoinen käyttötarkoitus

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Asus ZenScreen MB16AC on kätevä lisänäyttö, joka mahtuu pienen kokonsa ansiosta tietokonelaukkuun. Kätevyyttä lisää se, että näyttö saa virtansa usb-portin kautta. Kynä ei ole kuitenkaan kovin toimiva ratkaisu tukijalkana.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Koko
15.6" (39.6cm)
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
800:1
Valovoima
220 cd/㎡
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
USB Type-C (tai USB 3.0 sovittimella)
Paneeli
IPS
Kulutus
8 W
Mitat
36 x 22,6 x 0,8 cm
Paino
780 g