Asus ZenScreen Touch MB16AMT

Helposti mukana kulkeva lisänäyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Asus
8.1

Tietokoneen näyttö liikkuu yleensä vain harvoin pois kodin kirjoituspöydältä, mutta Asuksen ohut ja kevyt ZenScreen Touch -näyttö on nimenomaan tarkoitettu mukaan otettavaksi.

ZenScreen Touch on akulla toimiva 15,6-tuumainen näyttö, jonka voi liittää Android-puhelimeen tai kannettavaan tietokoneeseen usb-c- tai micro-hdmi-liitännän kautta. Näytön käyttöönotossa ei tarvitse säätää mitään asetuksia, vaan kaapelin liittämisen jälkeen kuva ilmestyy näytön ruudulle.

Windows 10:ssä voi valita, näyttääkö Asuksen kannettava näyttö samaa kuvaa kuin tietokoneen näyttö, vai käytetäänkö ZenScreen Touchia Windowsin työpöydän laajennuksena, jolloin hiiren kursorin saa siirtymään näytöltä toiselle viemällä hiiren näytön reunaan.

ZenScreen Touchin kontrasti ja kirkkaus eivät ole samaa tasoa kuin hyvissä tietokonenäytöissä. Asuksen näyttöä käytettiin testissä yhdessä Asuksen kannettavan tietokoneen kanssa, ja näyttöjen kuvanlaadussa oli selvä ero. Lisäksi ZenScreen Touch -kosketusnäytön pinta kerää nopeasti paljon sormenjälkiä. Kontrastin puutteet erottuvat selvästi, kun Asuksen näytön asettaa rinnakkain amoled-näyttötekniikkaa tukevan puhelimen kanssa, joka toistaa mustan sävyt erittäin hyvin. ZenScreen Touchin mustat alueet ovat lähinnä tummanharmaita.

On kuitenkin mukavaa, että Asuksen näytön avulla voi käyttää kosketusohjausta, vaikka tietokoneessa, johon näyttö on kytketty, ei sellaista olisi.

ZenScreen Touch on hyvä lisänäyttö puhelimelle tai kannettavalle tietokoneelle, jos niillä joutuu usein esittelemään asioita, tai jos tarvitsee suuremman työskentelytilan. Testatessa näytön yhdysrakenteisesta akusta riitti virtaa hieman alle kolmen tunnin työskentelyyn. Akun voi ladata työskentelyn aikana tietokoneen usb-c-portin kautta. Tosin testikannettavaamme liitetty näyttö kulutti virtaa hieman nopeammin kuin mitä siihen ehdittiin ladata.

Näytön mukana tulee vahva suojakotelo, joka muistuttaa iPadiin ostettavaa suojakuorta. Kotelo suojaa näytön pintaa pölyltä ja naarmuilta sekä näytön harjattua metallia olevaa tyylikästä takaosaa.


+ Kannettava näyttö

+ Toimii sekä kannettavan tietokoneen että Android-puhelimen kanssa

– Alhainen kontrasti ja kirkkaus

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Asus ZenScreen Touch on kätevä, kosketusohjauksella toimiva lisänäyttö kannettavalle tietokoneelle tai Android-puhelimelle.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Koko
15,6"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
700:1
Valovoima
250 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
HDMI, USB-C
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
On
Katselukulma
178 astetta
Mitat
35,9 x 22,7 x 0,9 cm
Paino
0,9 kg