BenQ BL2420PL -näytössä on tukeva jalka, jota voi säätää korkeussuunnassa. Näytön saa käännettyä myös pystyyn.

BenQ BL2420PT

Suuritarkkuuksinen näyttö pivot-toiminnolla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Näytöt #BenQ
9.2

Seitsemän kilon painoinen BenQ BL2420PT -näyttö tekee heti laadukkaan vaikutelman. 24-tuumaisessa näytössä on korkeussäätö ja pivot-toiminto, joten näytön voi nostaa pystyasentoon. Liitäntöjä löytyy yleisimmille kaapelityypeille, ja kaapelit tulevat laitteen mukana.

Näytössä on nykysuuntauksesta poiketen melko leveä reunus. Se vähentää heijastuksia, mutta ei näytä yhtä tyylikkäältä kuin ohuet reunukset. Näytön tarkkuus, 2560 x 1440 pikseliä (QHD), sijoittuu parempaan päähän, mutta ei tee mitään ennätyksiä.

Tukeva ja suurikokoinen jalka kiinnitetään sormiruuvilla, kun näyttö nostetaan paikalleen. Vaikka pivot-toimintoa ei olisi muuten ajatellut käyttää, niin se auttaa pääsemään käsiksi liitäntöihin. Näyttö ei aina automaattisesti löydä oikeaa sisääntuloa, mutta sen saa helposti vaihdettua manuaalisesti.

Käyttöpaneeli kostuu oikeassa alakulmassa olevista kosketuspainikkeista, joihin syttyy aktivoitaessa valo. Valikot on rakennettu loogisesti, ja niissä on helppo liikkua. Painikkeita tulee kuitenkin helposti aktivoitua vahingossa, jos näytön nostaa pystyyn.

Tärkeintä ovat kuitenkin värit. Valmistajan mukaan näyttö noudattaa niissä kahta ammattitason standardia ja laite hienosäädetään ennen toimitusta. Värit toistuvatkin upeina, mutta vaaleissa sävyissä on aavistus liikaa väriä. Asian saa kuitenkin helposti korjattua säätämällä.

Tehdyt mittaukset vahvistavat, että täysi sRGB-väriavaruus on käytössä, ja että kontrastisuhde on peräti 1262:1. Kun maksimaalinen valoteho on 300 kandelaa neliömetrille, näyttö toimii hienosti myös kirkkaasti valaistuissa tiloissa, eikä ips-paneelin 178 asteen katselukulmissa ole moittimista.

Asetuksista voi säätää erilaisia näyttötiloja esimerkiksi elokuville ja valokuville, ja silmiä rasittavan haitallisen sinisen valon määrää voi vähentää.


+ Upea värintoisto
+ Vankkarakenteinen
+ Paljon liitäntöjä johtoineen
+ Kelvolliset kaiuttimet

Katso päivän hinta BenQ BL2420PT -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Vankkarakenteisessa näytössä on ammattitason värintoisto ja paljon liitäntöjä. Näyttö onkin korkeahkon hintansa arvoinen.

Ominaisuudet

Merkki
BenQ
Koko
24"
Tarkkuus
2560 x 1440 px (QHD)
Kontrasti
1262:1
Valovoima
300 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Vga, dvi, hdmi, displayport
Paneeli
Ips
Kaiuttimet
2 x 1 W
Katselukulma
178/178
Kulutus
22 W
Vasteaika
5 ms
Mitat
384.9 x 563.2 x 239.5 mm (k x l x s)
Paino
7 kg
Muuta
100% sRGB / Rec. 709