BenQ XL2430. S Switch -kytkin on jalustan päällä.

BenQ Zowie XL2430 -pelinäyttö

BenQin pelinäytön kuva ei pelkästään ole veitsenterävä vaan näytöllä tapahtuva liike on myös erittäin sujuvaa.

tekijä Christian Slot #Näytöt #BenQ
9.8

Jo otsikossa saisi nimen yhteydessä olla maininta, että kyseessä on ammattilaisten pelinäyttö, ja vieläpä sellaisten, jotka kilpailevat isoista rahoista e-urheilukentillä.

Toki BenQ Zowie XL2430 on käypä näyttö myös muillekin tietokoneen käyttäjille.

Näytön käyttöönotto sujuu parissa minuutissa. Näyttö naksautetaan korkeussäädöllä varustettuun jalustaansa, minkä jälkeen laite on käyttövalmis. Takapaneelissa ovat kaikki tarvittavat näyttöliitännät ja Benqin kyljestä löytyy kaksi usb 3.0 -liitäntää sekä liitännät mikrofonille ja kuulokkeille.

Esikuvallinen pelielämys
Näyttöä testattiin pelaamalla vaativaa räiskintää, jossa päivitysnopeus, valoteho, kontrasti ja värit ovat oleellisen tärkeitä ominaisuuksia.

Zowie XL2430 -näytön päivitystiheys on vaikuttavat 144 hertsiä, mikä tarkoittaa, että näyttö päivittyy 144 kertaa sekunnissa. Sen ansiosta kuva ei pelkästään ole veitsenterävä vaan näytöllä tapahtuva liike on myös erittäin sujuvaa. Eron huomaa selvästi, jos sitä vertaa toimistonäyttöön, jossa yleisin päivitystiheys on 60 hertsiä.

BenQ Zowie XL2430 -näytön hallintavalikko tarjoaa monipuoliset säätömahdollisuudet. Käyttäjä voi esimerkiksi kirkastaa tummia alueita ja vähentää nopeasti liikkuvien kohteiden aiheuttamaa haamukuvaa. Muitakin tehokäyttäjälle suunnattuja asetuksia on yllin kyllin.

BenQ Zowie XL2430 on varustettu näyttöasetusten muuttamiseen tarkoitetulla S Switch -kytkimellä. Se on näyttöön yhdistettävä pyöreä säädin, jolla voi esimerkiksi vaihtaa helposti, yhdellä painalluksella näyttötilasta toiseen. S Switchillä voi muun muassa vähentää kirkkautta peruskäyttöä varten ja nostaa kirkkautta ja kontrastia peleihin ja videoihin.

Katso päivän hinta BenQ Zowie XL2430:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Conclusion

BenQ Zowie XL2430 on tehokäyttäjän ja pelaajan ehdoton valinta. Toimiva tekniikka ja monipuoliset säädöt takaavat loistavan elämyksen.

Ominaisuudet

Merkki
BenQ
Koko
24
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
350 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
1 x DisplayPort, 1 x DVI, 2 x HDMI, 1 x VGA, audio
Paneeli
TN
Kulutus
50 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
52 x 56,8 x 19,9‎ cm
Paino
7 kg
Muuta
S Switch -kytkin näyttötilan nopeaan vaihtamiseen