HP-näyttöä voi kääntää, kallistaa ja nostaa.

HP 24fh

Kohtuuhintainen näyttö hyvällä kuvanlaadulla ja laajoilla katselukulmilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Hewlett Packard (HP)
8.3

HP 24fh on varteenotettava vaihtoehto, kun kotikonttoriin tarvitaan uutta näyttöä. Näytössä on hieno kuvanlaatu, hyvät ergonomiset säätömahdollisuudet ja edullinen hinta.

Erittäin ohut ja huomaamattomalla metallirungolla varustettu näyttö tukee täysteräväpiirtotarkkuutta ja kuva on kirkas ja terävä. Toisin kuin monissa muissa saman hintaluokan näytöissä, HP:n näytön värit eivät muutu, eikä kuvasta tule epätarkka, vaikka sitä katsoisi viistosta.

HP 24fh ei vaikuta näytöltä, joka on tehty pelikäyttöön. Siitä huolimatta näyttö tukee AMD:n FreeSync-tekniikkaa, joka estää kuvan repeilyn ja syöttöviiveen, kun pelejä pelataan tietokoneella, jossa on AMD:n uudehko näytönohjain.

Näytön paneeli heijastaa todella vähän, vaikka huoneessa olisi erittäin kirkkaat valot. Asiaan ei välttämättä kiinnitä paljoakaan huomiota työskentelyn lomassa, mutta jos näytön ääressä viettää tuntikausia, heijastuksen kaltaiset häiritsevät tekijät rasittavat taatusti silmiä.

Näytön tukivarsi on mustaa alumiinia eikä muovia, kuten useimmissa muissa samanhintaisissa näytöissä. Sen vuoksi tukivarsi on sekä siro että kestävä. Se on hyvä asia, kun näyttöä kallistaa, kääntää tai säätää korkeussuunnassa.

HP:n näyttöä saa nostettua vetämällä jopa 13 senttimetriä, joten sopivan korkeussäädön löytäminen on helppoa. Ilman korkeussäätöä olevissa näytöissä joutuu tyytymään pelkkään näytön kallistamiseen, jolloin niska on helposti pahassa asennossa.

Värien ja kirkkauden säätämiseen tarkoitetut painikkeet ovat näytön alareunan alla, joten niitä ei näe. Oikean painikkeen löytäminen tapahtuukin tunnustelemalla. Painikkeiden käyttö sujuu kuitenkin melko kitkattomasti, sillä näytöllä oleva säätövalikko näyttää nuolilla, mitä kullakin painikkeella tehdään.

Näytössä on erilaisia väriprofiileja, joiden välillä vaihtaminen sujuu nopeasti. Näin esimerkiksi näytön valon voi muuttaa iltaisin hieman punertavammaksi, jolloin silmien rasitus pienenee.


 

+ Laajat katselukulmat
+ Hyvät ergonomiset säädöt
+ Lähes heijastamaton paneeli

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

HP:n edullisessa näytössä on kirkas ja terävä kuva sekä hyvät ergonomiset säädöt. Näyttö on lähes heijastamaton ja tukee AMD FreeSync -tekniikkaa.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Koko
23,8"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
300 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Hdmi, vga
Paneeli
Ips
Kaiuttimet
-
Katselukulma
178/178 astetta
Kulutus
19 W
Vasteaika
5 ms
Mitat
54 x 19,4 x 46 cm
Paino
4 kg