Betjeningen af HP 27f 4K sker nemt med fem knapper på skærmens underside.

HP 27f 4K 5ZP65AA

HP:n 4K-näyttö tarjoaa hienon ja yksityiskohtaisen kuvanlaadun, mutta sitä haittaavat vähäiset liitäntämahdollisuudet.

tekijä Poul Siersbæk #Näytöt #Hewlett Packard (HP)
8.0

Ensimmäinen asia, jonka huomaa purkaessaan HP 27f 4K:n paketista, on näytön uskomaton keveys. Se on pari kiloa kevyempi kuin useimmat 27-tuumaiset 4K-näytöt. Se on välittömästi houkutteleva, mutta sillä on hintansa: Virtalähde on sijoitettu näytön ulkopuolelle osaksi virtajohtoa, mikä säästää paljon näytön jalustassa ja kiinnikkeessä.

Näytön kokoaminen on helppoa ­ilman työkaluja, mutta näyttöä pitelevä varsi vaikuttaa heiveröiseltä. Vartta voi kallistaa, nostaa tai laskea, ja varsi kääntyy jalustassa. Liitokset tuntuvat hieman heiveröisiltä, mikä ei sovi yhteen tämän luokan 4K-näytön hinnan kanssa.

Näyttö on hyvää IPS-tyyppiä, ja ­värien toisto on hyvä ja värisävyt upeita. Korkea tarkkuus auttaa tekemään yksityiskohdista todenmukaisia. Näytön virkistystaajuus on 60 Hz, joten se sopii useimpiin käyttötarkoituksiin, kuten elokuviin ja kuvanmuokkaukseen, vaikka kaipasimmekin HDR-tilaa, joka voisi tuoda varjoihin hieman enemmän yksityiskohtia. Musta väri toistetaan tasaisesti, mutta kun testasimme sitä täysin valkoisella näytöllä, valohävikki kulmissa ja näytön alaosassa näkyi hieman. Tavallisessa käytössä sitä ei kuitenkaan huomaa.

Kätevän jalan lisäksi HP on säästänyt myös liitäntämahdollisuuksissa. Siinä on vain kaksi HDMI-porttia ja DisplayPort, eikä siinä ole USB-liitäntöjä, kaiuttimia tai kuulokeliitäntää.


+ Tarkkaa ja yksityiskohtaista 4K-laatua

+ Upeat värisävyt

– Vähän liitäntöjä

Conclusion

HP:n 4K-näyttö tarjoaa hienon ja yksityiskohtaisen kuvanlaadun, mutta sitä haittaavat vähäiset liitäntämahdollisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tarkkuus
3840 x 2160 pixels
Kontrasti
1000:1
Valovoima
300 cd/㎡
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneeli
IPS
Katselukulma
178°/ 178°
Kulutus
30 watt
Vasteaika
5 ms
Mitat
61,4 x 50,1 x 19,4 cm
Paino
4,8 kg