Du kan skyde skærmen 15 centimeter i højden ved blot at skubbe den i den ønskede retning.

HP E27u G5

HP E27u G5 on monipuolinen 27-tuumainen näyttö, jossa on erinomainen värintoisto ja sisäänrakennettu USB-keskitin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP E27u G5 on harvinaisen käytännöllinen näyttö kotitoimistoon. Varsinaisen tehtävänsä eli tietokoneen kuvan välittämisen lisäksi näyttöä voidaan käyttää myös melko kattavana USB-keskittimenä.

Näytön saa säädettyä hyvin kirkkaaksi. Mittaustulokset olivat lähellä näytön lupaamaa arvoa 350 cd/m². Tyypillisen toimistomonitorin lukema on noin 300 cd/m².  Näyttö perustuu IPS-paneeliin, jonka värintoisto on erinomaista. Edes vinottain katsottuna värit eivät vääristyneet lainkaan. Tämä on ongelma monissa halvemmissa näyttöpaneeleissa.

Kuvan resoluutio on sopiva 27 tuuman näytölle. 2560 x 1440 pikseliä on täysin riittävä siihen, että kuva on  varmasti terävä,  vaikka istuisit kuinka lähellä näyttöä.

E27u G5:n sisäänrakennettu suodatin vähentää sinistä valoa, jonka aallonpituus väsyttää silmiä. Emme huomanneet sen kummempaa vaikutusta sen viikon aikana, jonka testasimme näyttöä, mutta jos silmäsi väsyvät näytön ääressä työskennellessäsi, sinisuodatin voi lievittää sitä hieman.

Voit liu’uttaa näyttöä ylös ja alas, ja suuren saranan ansiosta voit myös helposti kääntää sitä kummallekin puolelle. E27u G5 näyttää tyylikkäältä sekä edestä että sivulta. Se on asennettu tukevaan jalustaan, jonka renkaaseen voi kerätä kaapelit kokoon, jotta ne eivät häiritse kokonaisvaikutelmaa pöydän ääressä.

Näytön USB-keskitin on yksi niistä ominaisuuksista, joita opit arvostamaan nopeasti. Voit käyttää sitä erilaisten laitteiden liittämiseen pöytätietokoneeseen, mutta etenkin kannettavan tietokoneen kanssa keskitin pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Näytön voi liittää kannettavaan tietokoneeseen yhdellä USB-C-kaapelilla, ja saat heti käyttöösi kaikki näyttöön liitetyt laitteet. Siten voi liittää esimerkiksi hiiren, näppäimistön ja ulkoisen kiintolevyn. Käytettävissä on kaikkiaan viisi USB-porttia. Virrankulutus on hieman 27-tuumaisten näyttöjen keskiarvoa alhaisempi, eikä hintalappukaan ole ylivoimainen, joten kyseessä on kaiken kaikkiaan kohtuullisen budjettiystävällinen näyttö. Se ei kuitenkaan vaikuta käyttäessä halvalta. Ainoastaan takana olevat hieman heppoisen tuntuiset asetuspainikkeet voisivat olla laadukkaammat. Olemme aiemmin testanneet tämäntyyppisiä monipuolisia toimistomonitoreita, joissa on sisäänrakennettu verkkokamera. Myös E27u G5:ssa olisi saanut olla sellainen, vaikka se olisikin tarkoittanut sitä, että yläreunan kehyksen olisi siksi pitänyt olla hieman leveämpi.


+ Kaunis ja kirkas kuva

+ Monipuolinen keskitin

– Heikot painikkeet

Conclusion

HP E27u G5 on monipuolinen 27-tuumainen näyttö, jossa on erinomainen värintoisto ja sisäänrakennettu USB-keskitin.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 pixels
Kontrasti
1000:1
Valovoima
300 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
3 x USB-A, 1 x USB-C 65 watt Power Delivery, 1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x DisplayPort, Ethernet
Paneeli
IPS
Katselukulma
178° / 178°
Kulutus
34,5 watt
Vasteaika
5 ms
Mitat
61,3 x 36,5 x 7,5 cm
Paino
7,2 kg