HP Envy 27s

HP Envy 27s

HP:n uusi näyttö näyttää kevyeltä ja tyylikkäältä, mutta siinä on vain vähän ergonomisia säätömahdollisuuksia.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Hewlett Packard (HP)
7.5

Envy 27s on HP:n viimeisin tarjous tyylikkäästä näytöstä kotikonttoriin. Näyttö on ohut ja kevyt, ja se on varustettu kapeilla reunoilla. Jalustan varsi on niin ohut, että näyttää melkein siltä, kuin näyttö leijuisi pöydän päällä.

Jalusta on ikävä kyllä vähän hutera ja heiluu helposti puolelta toisella, jos pöytä ei ole tukeva. Tukevalla pöydällä jalustan huteruus ei aiheuta ongelmia.

Näytössä on hyvä ja luonnonmukainen kuva. Tosin värit saattavat olla vaisummat kuin mihin on tottunut videoita ja valokuvia katsellessa.

Näyttö sopiikin parhaiten toimistotehtävien hoitamiseen. Kuva on terävä, ja näytön ääressä on miellyttävä istua pitempiäkin aikoja yhteen menoon.

Envy 27s on mattapintainen, eikä siinä juurikaan näy ärsyttäviä heijastuksia lampuista tai ikkunasta tulevasta päivänvalosta.

Säätäminen hankalaa

Näytön voi ripustaa seinälle, kun irrottaa ensin jalustan ja ruuvaa mukana tulevat kiinnittimet näytön takaosaan kiinni.

Jos näytön asetuksia haluaa muuttaa, se tapahtuu takapuolella olevien neljän säätöpainikkeen avulla. Painikkeet tuntuvat käteen samanlaisilta, ja vaikka näytön kääntäisi ympäri, jotta painikkeet näkisi, on niitä silti vaikea erottaa toisistaan.

Vaatii aika paljon kärsivällisyyttä selvittää, miten säätöpainikkeet toimivat. Ja jos näytön on jo ehtinyt kiinnittää seinälle, täytyy vain toivoa, ettei asetusten säätämiselle tule tarvetta.

Ergonomiaan ei ole kiinnitetty kovinkaan suurta huomiota näyttöä valmistaessa. Näyttöä voi kallistaa eteen- ja taaksepäin, mutta näytön korkeutta ei voi säätää, eikä laitetta voi kääntää. Se on harmi, sillä jalusta ei ole kovin korkea.

Jos haluaa säilyttää näytön tyylikkään ulkonäön, eikä aseta jalustan alle esimerkiksi kirjaa, niin näyttöä joutuu mahdollisesti katsomaan alaspäin istuessaan pöydän ääressä.

Virtalähde on sen sijaan melko suuri ja painava, joten se olisi hyvä saada pöydän alle piiloon.

 

+ Hyvä kuva

+ Ohut ja kevyt näyttö

– Vähän fyysisiä säätöjä

 

Lisätietoja HP Envy 27s -näytöstä saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Ohut ja tyylikäs näyttö hyvällä kuvalla. Jos näytön ergonomia on tärkeää, kannattaa katsella muita vaihtoehtoja.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Koko
27"
Tarkkuus
3840 x 2160 px
Kontrasti
1300:1
Valovoima
350 cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneeli
IPS
Katselukulma
178/178
Kulutus
42 W
Vasteaika
5,4 ms
Mitat
61,35 x 15,5 x 42,92 cm (jalustan kanssa)
Paino
5,51 kg (jalustan kanssa)