Den buede skærm viser et mere ensartet billede end en tilsvarende flad skærm gør, hvis du sidder tæt på skærmen.

HP Omen 34c

Kaarevan Omen 34c-näytön suuri leveän formaatin kuva on hieno.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP Omen 34c on suhteellisen edullinen 34-tuumainen kaareva näyttö.  Käytimme sitä kolmen viikon ajan, ja se vastasi täysin odotuksiamme yleiskäyttöön sopivasta tietokoneen näytöstä.

Kaikki näyttää näytöllä todella hyvältä. Korkea virkistystaajuus varmistaa, että pelien nopeat kohtaukset näkyvät sujuvasti. Elokuvat ja tv-sarjat näyttävät upeilta, vaikka laajassa näytössä onkin mustat reunat, kun videota katsellaan normaalissa 16:9-­formaatissa. Omen 34c:n kuvasuhde on 21:9, joka muistuttaa elokuvateatterin valkokangasta. Kaarevasta muodosta on hyötyä, koska näytön leveälle ulottuvat reunaosat näkyvät paremmin kuin samankokoisella litteällä näytöllä.

Leveydestä on etua Windows-käytössä, sillä tilaa riittää kahdelle ikkunalle vierekkäin. Jos tarkoituksena on esimerkiksi kopioida tekstiä verkkosivustolta, kahden ikkunan näkeminen säästää aikaa ja tarjoaa paremman yleiskuvan.

Omen 34c:ssä on pari stereokaiutinta, mutta niiden ääni ei rehellisesti sanottuna ole kummoinen. Kuunteluun kannattaa mieluummin käyttää kuulokkeita, jotka voi liittää taustapuolella olevaan liitäntään. Takana on myös kaksi HDMI-liitäntää ja DisplayPort. Asetuksia on hieman vaikea hallita takana olevilla painikkeilla. Muissa näytöissä olemme pitäneet pienistä ohjaussauvoista, sillä niiden käyttäminen tuntuu intuitiiviselta. HP on päättänyt käyttää ohjaussauvan sijaan painikkeita, ja asetuksia muuttaessa joutuu siksi usein hapuilemaan.

Työpöydällä tarvitaan runsaasti tilaa 34-­tuumaiselle näytölle. Huomasimme jo heti purkaessamme näyttöä pakkauksesta, että se on vankkatekoinen, sillä yksittäiset osat ovat suuria ja painavia. Näytön kolmen pääosan kiinnittäminen toisiinsa vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta se onnistuu ilman työkaluja. Osat kiinnittyvät toisiinsa napsahtaen, ja jalka kiinnitetään alustaan sormiruuvilla.


+ Suuri, laaja kuva

+ Hyvä kuvanlaatu

– Hankalat asetukset

Conclusion

Kaarevan Omen 34c-näytön suuri leveän formaatin kuva on hieno.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Koko
34"
Tarkkuus
3440 x 1440 pixels
Kontrasti
3000:1
Kuvasuhde
21:9
Liitäntä
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
2
Kulutus
62 watt
Vasteaika
1 ms
Mitat
95 x 47,7 x 19,7 cm
Paino
8 kg