Skærmen er i 16:10-format. Den er buet, og det reducerer lysindfald og reflekser.

HP X27qc

HP X27qc -näytön resoluutio on hyvä, kuva rauhallinen ja kirkkaus mainio. Toiminnoissa ja varusteissa on kuitenkin säästetty.

tekijä Poul Siersbæk #Näytöt #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP on keskittynyt keskeisimpään ja onnistunut: tässä toimivassa X27qc-­näytössä on korkea resoluutio ja erittäin sopiva hinta. Näytön virkistystaajuus on 165 Hz ja vasteaika vain 2 ms. Se on varsin nopea tulos tämän hintaluokan näytölle, ja se tyydyttää useimpien pienemmän budjetin tietokonepelaajien tarpeet. HP X27qc soveltuu tosin paljon muuhunkin kuin pelaamiseen, sillä näytön kuva on korkean virkistystaajuutensa ansiosta yleisesti ottaen laadukas. Siitä on iloa myös elokuvia katsoessa ja kuvia editoidessa.

VA-paneelin kirkkaus ja kontrasti ovat hyvät. sRGB-väriavaruus on yli sataprosenttinen, joten näytöllä näkyvät värit ovat varmasti juuri sellaisia kuin pitääkin. Olimme tyytyväisiä värisävyihin jopa käyttäessämme näytön neutraalia väriasetusta, vaikka sävyt silloin näyttivätkin aavistuksen himmeiltä ja vaimeilta. Musta oli mustaa tasaisesti koko näytöllä, mutta täysin valkoisella näytöllä näytön alaosassa näkyi pientä valohäviötä.

HP Enhance+ -asetus saa värit näyttämään houkuttelevammilta, mutta samalla yksityiskohdat kärsivät. Näytön muotoilu on selkeälinjainen ja asennus onnistuu helposti ilman työkaluja. Näyttöä voi kallistaa, nostaa ja laskea, ja asetuksia voi säätää helposti takaosan viidellä painikkeella.

Näytössä on liitännät vain HDMI- ja DisplayPort-kaapeleille sekä kuulojohdolle. Kaiuttimien, webkameran ja USB-muistitikun liittämisen voi siis unohtaa.


+ Hyvä kuva

+ Upea värien toisto

– Vähän liitäntöjä

Conclusion

HP X27qc -näytön resoluutio on hyvä, kuva rauhallinen ja kirkkaus mainio. Toiminnoissa ja varusteissa on kuitenkin säästetty.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 pixels
Kontrasti
3000:1
Valovoima
350 cd/㎡
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
1 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneeli
VA
Katselukulma
178°/ 178°
Kulutus
28 watt
Vasteaika
1 ms
Mitat
61,1 x 51,1 x 21,2 cm
Paino
6,9 kg