Foden er meget stor, men skærmen har alligevel en tendens til at vippe.

LG 27GL850

Pelikäyttöön tarkoitettu näyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #LG
8.1

LG:n uusi 27-tuumainen 27GL850-näyttö näyttää melko massiiviselta, kun laitteen nostaa pöydälle. Jalusta kurottaa molemmille sivuille ja on lähes yhtä leveä kuin koko näyttö, ja näyttöä ylhäällä pitävä tukivarsi on paksu kuin pöydänjalka.

Ohuilla kehyksillä ja ilman näkyviä painikkeita tai led-valoja oleva näyttö on kuitenkin melko pelkistetty.

Kaiken kaikkiaan LG 27GL850 on varustettu hyvillä ominaisuuksilla. Vasteaika on alhainen, ja virkistystaajuuden voi synkronoida näytönohjaimen kanssa. Kuva on terävä, ja siinä on hyvä värintoisto. Lisäksi näytössä on erittäin laajat katselukulmat, joten kuva ei vääristy, vaikka istuisi hieman vinossa näyttöä kohden.

LG:n näyttö on omiaan nopeatempoisissa peleissä. Laitteessa ei ollut havaittavissa minkäänlaisia merkkejä niistä ongelmista, joita saattaa esiintyy vähän edullisemmissa näytöissä, kun kuva ei jaksa päivittyä monen kuvan sekuntivauhdilla.

Jalusta ja tukivarsi ovat vankkaa tekoa, mutta ripustus tuntuu vähän löysältä. Niinpä näytöllä on taipumus heilua, jos alusta ei ole täysin vakaa.

On aika hassua, että näyttöä ei voi kääntää jalustassa, sillä näyttöä voi kuitenkin kallistaa, säätää korkeussuunnassa ja nostaa pystyasentoon.

Näytön asetusten säätämiseksi joutuu hieman hapuilemaan. Näyttövalikoita käytetään pienellä ohjaustatilla, joka on jostain kumman syystä sijoitettu kehyksen vasempaan alareunaan. Kun näyttöä testattiin viikon ajan, käsi hakeutui vaistomaisesti kehyksen alareunan keskellä olevan LG:n logon alle, kunnes taas muistui mieleen, missä valikkovalitsin sijaitsee. Se on keskeinen osa näyttöä, koska samasta kohtaa käytetään myös virtapainiketta. Valitsimen käytössä häiritsee se, että näyttö ei sammu siitä suoraan, vaan ensin pitää avata valikko, josta sammutus valitaan.


+ Upea värintoisto

+ Hyvä pelinäyttö

– Asetusten säätäminen

– Huono ripustus

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Arvio

LG:n näytössä on upea kuva, mutta asetusten säätäminen on hankalaa.

Ominaisuudet

Merkki
LG
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 px
Kontrasti
1000:1
Valovoima
350 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneeli
IPS
Kaiuttimet
Ei
Katselukulma
178˚ / 178˚
Kulutus
51 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
61,5 x 57,4 x 27,4 cm
Paino
6,1 kg