Der er ingen knapper på forsiden. Indstillingerne styres med en lille pind på bagsiden.

MSI Optix MAG272CQR

Korkealaatuinen 27-tuumainen kaareva näyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #MSI
9.2

MSI:n uudessa näytössä on erinomainen kuva, mutta näytön kaareva muotoilu vaatii aluksi hieman totuttelua. Kun näytöllä pelaa peliä tai katsoo elokuvaa, aiheuttaa näytön näkymien panorointi hieman hassun tunteen. Näyttää melkein siltä kuin jotkin näytöllä näkyvät osat liikkuisivat muita nopeammin.

Jos kaarevaa näyttöä on kokeillut ennakkoon ja tietää pitävänsä sellaisesta, on MSI:n näyttö hyvä vaihtoehto. Se on kauttaaltaan laadukkaasti tehty ja hintakin on kohtuullinen korkeaan laatuun nähden.

Näytössä on upea ja terävä kuva, ja värintoistokin erinomainen. Eron kuvanlaadussa huomaa selvästi, kun MSI:n näytön rinnalle asettaa tavallisen 27-tuumaisen näytön.

MAG272CQR pääsee oikeuksiinsa varsinkin nopeatempoisissa tietokonepeleissä. Huippunopea 165 hertsin virkistystaajuus saa kuvan pysymään rauhallisena, ja jos näyttö on varustettu AMD:n uusimpiin kuuluvalla näytönohjaimella, voi hyödyntää näytössä olevaa FreeSync-tekniikkaa, joka takaa sulavan pelielämyksen ilman kuvan repeilyä.

MSI:n näytössä on myös hyviä ergonomisia ominaisuuksia. Näytön korkeutta voi säätää tarttumalla tiukasti reunoihin ja vetämällä näyttöä haluttuun suuntaan. Lisäksi näyttöä voi kallistaa sopivan katselukulman löytämiseksi.

Sen sijaan näyttöä ei voi kääntää sivusuunnassa eikä nostaa pystyasentoon, mutta kaarevan muotoilun vuoksi pystyasennossa ei olisikaan mitään järkeä.

Näytössä on erittäin ohuet mustat kehykset, eikä laite vaikuta lainkaan yhtä suurelta kuin monet muut 27-tuumaiset näytöt. Näyttö on kuitenkin melko painava, mikä johtuu massiivisesta metallijalustasta, mutta sen ansiosta näyttö pysyy tukevasti paikallaan.

Asetusten hallinta on toteutettu tyylikkäästi. Näytön takapaneelin oikeassa alakulmassa on pieni punainen monisuuntaohjain, jota painamalla näytölle tulee valikko. Näyttövalikko on selkeästi rakennettu. Valikossa on helppo liikkua ja muuttaa esimerkiksi väritasapainoa tai kontrastia ilman, että tarvitsee hapuilla tummia painikkeita, jotka muistuttavat kaikki toisiaan.

 


+ Erinomainen kuvanlaatu

+ Huippunopea virkistystaajuus

+ Selkeä näyttövalikko

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

 

Arvio

MSI:n 27-tuumaista näyttöä parempaa saa hakea, jos pitää kaarevista näytöistä.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 px
Kontrasti
3000:1
Valovoima
300 nitsiä
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Hdmi, displayport, usb-c, usb-keskitin, kuulokeliitäntä
Paneeli
VA
Kaiuttimet
Ei
Katselukulma
178/178 astetta
Kulutus
61 W
Vasteaika
1 ms
Mitat
61,15 x 56 x 26,7 cm
Paino
5,9 kg