Philips 276e7qdab

Laadukas ja terävä näyttö, jonka väreissä on ytyä.

tekijä Mikkel Jacobsen #Näytöt #Philips
8.5

Philips 276e7qdab on tyylikäs näyttö, jonka värejä on tehostettu. Kuvanlaatukaan ei tuota pettymystä peleissä ja elokuvissa, vaan jälki on kirkasta ja värikästä.

Väripaletilla on kuitenkin taipumus olla joko liian kalpea tai sitten vähän liian voimakas ja tuhruinen Windowsissa ja nettiselaimessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että netissä katsottavat videot ja kuvat kärsisivät samoista väriongelmista. Ongelmat vaikuttavat vain netin ulkopuolisiin väreihin. Asian kanssa oppii kyllä elämään, ja näytön asetuksia voi toki säätää tarpeen mukaan. Tosin testaajalta vaadittiin aika lailla näpertelyä, ennen kuin tyydyttävät asetukset löytyivät.

Dynaaminen kuvanlaatu
Näyttö sisältää toimintoja, joilla kuvaa ja väriskaalaa voi mukauttaa dynaamisesti sen mukaan, mitä näytöllä tapahtuu. Nämä ovat sellaisia toimintoja, jotka toimivat erinomaisesti. Mutta koska kuva näyttää aina hyvältä videoissa ja peleissä, on todettava, että automaattisetkin toiminnot toimivat tarkoituksen mukaisesti.

Välillä näyttö alkoi yllättäen korjata kirkkaussäätöjään ja kuva muuttui vaaleasta tummaksi ja taas takaisin täysin ilman syytä. Reaktiota oli vaikea saada esiin tarkoituksella, ja voi olla, että kyseessä oli vain väliaikainen vika testin aikana.

Kummalliset säädöt
Dynaamiset asetukset ovat toimivia, mutta manuaalisten säätöjen tekemiseen pitäisi olla enemmän mahdollisuuksia. Ja olemassa olevia mahdollisuuksia on hieman hankala käyttää, sillä kaikki säätäminen tehdään yhdellä näytön takana olevalla painikkeella. Painike toimii eräänlaisena joystickina, josta pääsee erilaisiin toimintoihin siitä riippuen, mihin suuntaan painiketta työnnetään. Painiketta oppii kyllä käyttämään, mutta alku on todella hankalaa.

Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että näyttö tuottaa upean ja terävän kuvan alhaisella vasteajalla. Kuvan katselu on miellyttävää silmille jopa useiden tuntien käytön jälkeen, ja näyttö sopii erinomaisesti sekä työ- että viihdekäyttöön.

Lue lisää Philips-näytöstä

Conclusion

Herkullinen näyttö upeilla väreillä, mutta manuaalisia säätöjä olisi saanut olla enemmän.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Koko
27"
Tarkkuus
1920x1080
Kontrasti
1000:1
Valovoima
250 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
VGA, DVI-D, MHL-HDMI
Kaiuttimet
3 W x 2
Katselukulma
178° (V)/178° (L)
Kulutus
17,03 W
Vasteaika
5 ms