Philipsin näytössä on hyvät värit hintaan nähden, mutta kaiuttimet ovat kehnot.

Philips 27″ E-line 276E9QJAB

Kapeareunuksinen 27 tuuman näyttö hyvillä liitännöillä.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Näytöt #Philips
8.5

Philipsin 27-tuumainen näyttö painaa neljä kiloa ja kuuluu painonsa puolesta näyttöjen kevyeen sarjaan. Näyttö kiinnitetään jalustaan sormiruuvilla, ja kallistuksen lisäksi jalustassa ei ole muita ergonomiasäätöjä. Näytössä on hyvät liitäntämahdollisuudet: Displayport, hdmi ja vga sekä analoginen äänisisääntulo ja kuulokelähtö. Mukana tulee myös ulkoinen virtalähde tietokoneelle.

Näytön yläosassa ja sivuilla on erittäin kapeat reunukset, joiden ansiosta kuva-ala on mahdollisimman suuri. Jalusta on yksinkertainen ja vaikuttaa halvalta ratkaisulta, eikä se pidä näyttöä kovin tukevasti paikallaan. Jalusta hoitaa kuitenkin välttämättömimmän tehtävän ja on riittävän leveä pitääkseen näytön pystyssä.

Näytön käyttöönotto ja liittäminen sujuvat ongelmitta, ja laite havaitsee itse käytettävän kaapelin tyypin. Kaksi digitaalista sisääntuloa siirtävät myös äänen kiinteisiin kaiuttimiin, joiden kuunteleminen ei ole kovin nautinnollinen kokemus. Ääni tulee kuin peltipurkista, basso puuttuu kokonaan ja stereovaikutelma on onneton. Kaiuttimia kuuntelee hätätilassa, mutta jopa pieni kaiutinsetti tai kannettava tietokonekin tuottaa parempaa ääntä.

Oikotie hyviin väreihin

Näytön väriavaruus ei tee ensisilmäyksellä kovin suurta vaikutusta, sillä värit ovat lähinnä kylmähköt. Näytössä on kuitenkin logon taakse kätkeytyvä temppu, oikotie hyviin väreihin: vaihtaja sovittaa väritasapainon kuhunkin käytössä olevaan peli- tai työskentelytilaan. Tämä on yksinkertainen ja toimiva ominaisuus, jolla näyttö tuottaa toimivan värintoiston erilaisissa käyttötilanteissa.

Testimittauksissa saatiin tulokseksi valmistajan ilmoittamat luvut kontrastille, kirkkaudelle ja mustan toistolle. Yli 1000:1 kontrasti on hyvä tulos tämän hintaluokan näytölle. Se varmistaa, että tumman sävyt toistuvat riittävällä syvyydellä peleissä ja videoissa. Samoin värikirjon laajuus on laitteen hintaan nähden hyvä, ja näyttö kykenee lähes ilmoitettuun 250 kandelan kirkkauteen.


+ Suuri kuva-ala
+ Hyvä värintoisto
+ Kapeat reunukset
– Kehnot kaiuttimet
– Ei kovin tukeva

Katso päivän hinta Philips 27″ E-line 276E9QJAB -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Conclusion

Hintaan nähden laadukas näyttö hyvällä värintoistolla ja suurella kuva-alalla.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Koko
27"
Tarkkuus
1920 x 1080 px (full hd)
Kontrasti
1025:1
Valovoima
243 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Hdmi, displayport, vga
Paneeli
Ips
Kaiuttimet
Stereo
Katselukulma
178/178 astetta
Kulutus
22 W
Vasteaika
5 ms
Mitat
61,4 x 46,5 x 22 cm
Paino
3,99 kg
Muuta
Tukee FreeSync-tekniikkaa