Webkameraet sidder på sin egen lille forhøjning oven på skærmen.

Philips 27e1n5600HE

Kaiuttimet, webkamera ja Windows-kirjautuminen kasvojentunnistuksella. 27e1n5600HE:ssä on kaikki tämä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Philips
8.3

Philips 27e1n5600HE on enemmän kuin tavallinen tietokonenäyttö. Se nimittäin lisää pöytätietokoneisiin monia kannettavista tietokoneista tuttuja ominaisuuksia. Kuva on 16:9-muotoinen, ja sen resoluutio on näytön kokoon nähden sopiva. Näytön kuvapaneelin taustavalaistus olisi mielestämme voinut olla kirkkaampi, mutta ainakin valo jakautuu tasaisesti näytölle. Se ei ole kaikissa näytöissä itsestäänselvyys.

Värintoisto ja kontrasti ovat hyvät. Näytössä on mattapinta, joka ei heijasta lähes ollenkaan.

Näyttöön kiinteästi kuuluvaa webkameraa voi käyttää muuhunkin kuin videopuheluihin. Siinä on nimittäin myös kiinteä infrapunalinssi, joten käyttöjärjestelmään voi kirjautua yksinkertaisesti näyttämällä kasvonsa kameralle. Kasvojentunnistus edellyttää, että tietokone tukee Windows Hello -ominaisuutta. Kameran voi sulkea suurella fyysisellä läpällä, ja objektiivin edessä oleva oranssi merkki kertoo, kun kamera on suljettu turvallisesti.

Liitäntävalikoima kattanee useimpien käyttäjien tarpeet. Tarjolla on DisplayPort, HDMI ja USB-C. Näytössä on myös neliporttinen USB-keskitin, johon voi liittää esimerkiksi hiiren, näppäimistön ja muita vastaavia oheislaitteita. Näin tietokoneen USB-portit vapautuvat muuhun käyttöön. Näytön etupuolella ei ole painikkeita, joten asetusten muuttamiseksi pitää tarttua taustapuolelle piilotettuun pieneen joystick-ohjaimeen. Ensimmäisillä kerroilla jouduimme hieman hapuilemaan sen löytämiseksi, mutta kun sitä on oppinut käyttämään, se on mainio työkalu näytön valikoissa navigointiin. Näytön asetusvalikossa voi liikkua vetämällä ohjaussauvaa ylös, alas tai sivuille, ja valinnat tehdään helposti painamalla ohjaussauvan päätä alaspäin.

Näyttö pysyy tukevan kuusikulmaisen jalustan ansiosta vakaasti pöydällä – jopa silloin kun asetuksia muutetaan joystickilla. Yhtä tukeva on myös se metallivarsi, joka pitää näyttöä pystyssä.


+ Upea kuva

+ Runsaasti toimintoja

– Ei kovin kirkas

Conclusion

Kaiuttimet, webkamera ja Windows-kirjautuminen kasvojentunnistuksella. 27e1n5600HE:ssä on kaikki tämä.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Koko
27"
Tarkkuus
2560 x 1440 pixels
Kontrasti
1000:1
Valovoima
300 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
HDMI 1.4 x 1, DisplayPort 1.2 x 1, USB-C 3.2 Gen 1
Paneeli
IPS
Katselukulma
178°/178°
Vasteaika
4 ms
Mitat
61,4 × 52,4 × 21,2 cm
Paino
6,57 kg