Philips 349X7FJEW

Philipsin leveällä näytöllä voi hyvinkin korvata kaksi 21-tuumaista näyttöä. Näytössä on erinomainen kuva ja työpöydällä on tilaa kolmelle rinnakkaiselle ohjelmaikkunalle.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Näytöt #Philips
8.8

Philips 349X7FJEW:n leveys tekee heti vaikutuksen, kun laitteen ottaa pois pakkauksesta. Kyseessä on 34-tuumainen, leveällä 21:9-kuvasuhteella varustettu näyttö, jonka työpöydällä on ruhtinaallisesti tilaa. Kyseinen kuvasuhde sopi erityisen hyvin tämän kokoluokan näytöille, sillä kuva-alaa on riittävästi kolmelle korkealle, rinnakkain olevalle ohjelmaikkunalle.

Näytöllä voi toisin sanoen olla avoinna vaikka sähköpostilaatikko ja Word-dokumentti luettavissa olevissa ikkunoissa samalla kun työstää esimerkiksi taulukkoa. Näytön voi luonnollisesti täyttää myös yhdellä ikkunalla, jolloin on hyvät edellytykset kuvien ja videoiden muokkaukselle. Videoiden toistaminen ei ole kuitenkaan mikään nautinto. Esimerkiksi tv-sarjat eivät sovi näin leveälle kuvasuhteelle, ja tietokoneella olevia tai suoratoistopalvelun kautta toistettavia videoita katsottaessa kuvaa reunustaa leveä musta palkki.

Erinomainen kuva
Kuvanlaadussa ei ole kuitenkaan mitään huomautettavaa. 3440 x 1440 pikselin tarkkuuden ansiosta kuva on kristallinkirkas ja yksityiskohtainen. Tekstit, kuvakkeet ja kuvat erottuva terävinä ja selkeinä, värit ovat upeat ja kontrasti on hyvä. Varsinkin valokuvat esiintyvät edukseen, ja ruudulla on ilo katsella digitaalisia kuva-albumeitaan.

Valkoinen alareuna ja kolmionmallinen metallijalusta tekevät näytöstä näyttävän, vaikka laite viekin huomattavan paljon tilaa kirjoituspöydällä. Ergonomista näyttöä voi kallistaa ja kääntää, ja sen korkeuden voi säätää eri tilanteisiin sopivaksi. Jalusta on ohut, mutta se pitää näytön kuitenkin tukevasti paikoillaan fyysisten säätöjen aikana.

Philipsin näytön takaosassa on hyvät liitäntämahdollisuudet. Laitteessa on kaksi hdmi-liitäntää, sisääntulo displayportille ja neljä usb 3.0 -liitäntää oheislaitteille. Useimpiin liitäntöihin ulottuu tuolilta nousematta.

+ Veitsenterävä kuva
+ Runsaasti työpöytätilaa
+ Upea muotoilu
– Kuvasuhde huono elokuvien katseluun

Katso päivän hinta Philips 349X7FJEW -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Loistava näyttö toimistokäyttöön. Työpöydällä on ruhtinaallisesti tilaa työskentelyyn ja kuva on terävä ja yksityiskohtainen.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Koko
34"
Tarkkuus
3440 x 1440 px
Kontrasti
3000:1
Valovoima
300 cd/m²
Kuvasuhde
21:9
Liitäntä
2 x HDMI, DisplayPort, 4 x USB 3.0
Paneeli
VA LCD
Kaiuttimet
2 x 5 W
Katselukulma
178/178 astetta
Kulutus
69,55 W (käyttö), 0,3 W (valmiustila)
Vasteaika
4 ms
Mitat
81 x 44,4 x 29,2 cm (jalustan kanssa)
Paino
8,21 kg (jalustan kanssa)