Webkameraet popper op i toppen, når du trykker på det.

Philips 45b1u6900ch

Philipsin erittäin leveän näytön ansiosta tietokoneen ääressä on mukava työskennellä useiden ikkunoiden ollessa auki samanaikaisesti.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Philips
8.5

Philips 45B1U6900CH on erinomainen näyttö tietokoneen ääressä tapahtuvaan  toimistotyöskentelyyn.

Näytön koko on 44,5 tuumaa (113 senttimetriä), ja kuvasuhde on lähes koomisen leveä 32:9. Toisin sanoen näyttö on tasan kaksi kertaa leveämpi kuin tyypillinen tietokoneen näyttö, ja siihen mahtui helposti viisi ikkunaa auki vierekkäin. Se, kuinka usein tarvitset sitä, riippuu siitä, miten työskentelet tietokoneella, mutta on varmasti mukavaa, että sellainen mahdollisuus on saatavilla.

Sovellukset ja palvelut, jotka pystyvät hyödyntämään koko leveyttä, näyttävät upeilta näytöllä. Jäimme koukkuun Google Mapsin käyttöön, jossa satelliittinäkymä näkyy koko näytöllä. Kuvien ja videoiden muokkaus useilla paleteilla ja työkaluilla toimii myös todella hyvin. TV-sarjat ja elokuvat esimerkiksi Netflixistä ovat kuitenkin hieman eri asia, sillä kuvan molemmin puolin olevat mustat kehykset vievät aivan yhtä paljon tilaa kuin itse video.

Suuri näyttö vie tietenkin paljon tilaa leveyssuunnassa, ja kaarevan muotonsa vuoksi se on myös melko syvä. Siten se vie keskikokoisen työpöydän tilan.

Kuva on kirkkaasti valaistu, ja mittauksemme osoittivat, että valo jakautuu tasaisesti laajalle alueelle. Täysin tasaisella näytöllä, jonka leveys on tämä, värit näyttäisivät ulkoreunoilla pehmentyneiltä, mutta tässä se ei ole ongelma. Se johtuu siitä, että Philipsin näyttö kaartuu sinua kohti, joten näytön uloimmilla alueilla ei ole liikaa vääristymiä. Takana ja toisella puolella on runsaasti liitäntöjä. ­HDMI- ja DisplayPort-liitäntöjen lisäksi tietokoneesta tulevaa kuvaa varten näytössä on myös USB-keskitin, jonka avulla voit liittää muita laitteita tietokoneeseen näytön kautta.

Näytön yläreunaan avautuu webkamera, kun napautat sitä. Se on aika kätevää, sillä kun painat sen uudelleen alas, voit olla varma, että muut eivät voi katsella sinua kameran kautta, kun et käytä sitä.

Hallinta on näytön heikoin kohta: Joudut näpelöimään alareunaa, ja esimerkiksi näytön väriasetusten muuttaminen kestää tarpeettoman kauan.

Philips 45B1U6900CH on iso ja painava, mutta sen tyylikäs metallijalusta tekee siitä tukevan pöydällä. Painostaan huolimatta näyttöä on helppo liu’uttaa ylös- ja alaspäin, jotta se saadaan oikealle korkeudelle.


+ Suuri ja kaunis kuva

+ Helppo korkeuden säätö

– Ärsyttävät painikkeet

Conclusion

Philipsin erittäin leveän näytön ansiosta tietokoneen ääressä on mukava työskennellä useiden ikkunoiden ollessa auki samanaikaisesti.

Ominaisuudet

Merkki
Philips
Koko
44,5''
Tarkkuus
5120 x 1440 pixels
Kontrasti
3.000:1
Valovoima
450 cd/m²
Kuvasuhde
32:9
Liitäntä
HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C, 2x 3.5mm, USB 3.2 Gen 2, USB-A x 4, USB C
Paneeli
VA LCD
Kaiuttimet
2 x 5 W
Katselukulma
178° / 178°
Kulutus
39,4 W
Vasteaika
4 ms
Mitat
108,5 x 51,5 x 23,8 cm
Paino
12,96 kg