Foden har fuld kontakt med bordet, så den står rigtig godt fast.

Samsung C27RG50FQU

Kaareva 27-tuumainen näyttö pelaajille.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Samsung
7.8

Samsungin uusi, kaareva 27-tuumainen näyttö tarjoaa hyvät ominaisuudet houkuttelevaan hintaan. Näytöstä kuitenkin huomaa, että siellä täällä on säästetty.

Näytössä on panostettu hyvälaatuisen kuvan tuottamiseen, mikä myös näkyy. Tietokonepelaajat voivat iloita peräti 240 hertsin virkistystaajuudesta, eikä kuvassa esiinny pätkimistä tai repeilyä. Kuva on kirkas ja upea.

Näyttö tukee vain full hd -tarkkuutta. Tämän kokoluokan näytössä se tarkoittaa sitä, että yksittäiset pikselit erottuvat esimerkiksi kirjaimien reunoissa, kun näyttöä katselee noin 30 senttimetrin etäisyydeltä. Näytön suhteellisen alhainen tarkkuus on usein sidoksissa suuren virkistystaajuuden kanssa, mutta jos näytöllä ei aio pelata pelejä, niin samasta hintaluokasta löytyy myös näyttöjä, jotka tukevat suurempaa tarkkuutta.

Näytön asetuksia säädetään alaosasta löytyvällä pienellä ohjaussauvalla. Sen löytää helposti, mutta valikossa liikkuminen ei ole erityisen käyttäjäystävällistä. Näytössä ei ole erillistä virtapainiketta, vaan ohjaussauvaa pitää painaa muutaman sekunnin ajan, jotta näytön saa sammutettua. Erillinen virtapainike olisi ollut kätevämpi ratkaisu.

Samsungin näytössä on vakaa Y-jalusta, jonka ansiosta näyttö pysyy hyvin paikallaan, kun sen kallistuskulmaa säädetään. Valitettavasti kallistus on ainoa fyysinen säätömahdollisuus, sillä C27RG50FQU-näyttöä ei voi kääntää eikä säätää korkeussuunnassa.


+ Suuri virkistystaajuus

+ Seisoo tukevasti pöydällä

– Asetusvalikon käyttäjäystävällisyys

– Huonot ergonomiset säädöt

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Arvio

Samsung on halunnut tehdä edullisen näytön tietokonepelaajille, ja on siinä suurimmaksi osaksi onnistunut.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Koko
27"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
3000:1
Valovoima
300 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x hdmi 2.0, 1 x displayport 1.2
Paneeli
VA
Kaiuttimet
Ei
Katselukulma
178°/178°
Kulutus
48 W
Vasteaika
4 ms
Mitat
616,6 x 472,3 x 250,5 mm (jalustalla)
Paino
4,6 kg (jalustalla)