Säätöpainikkeissa on selkeät merkinnät.

Samsung S24H650GDU

Kirkas kuva hienolla värintoistolla.

tekijä #Näytöt #Samsung
9.5

Samsungin S24H650GDU-näytön jalusta on yksi jykevimmistä, mitä testitoimitus on nähnyt 24-tuumaisissa näytöissä. Suorakaiteen mallinen jalusta vaatii paljon pöytätilaa, mutta antaa vastineeksi erittäin vankan perustan näytölle.

Vahva sylinterin mallinen varsi pitää näytön korkealla pöydän pinnasta, ja näyttöä on helppo kääntää, kallistaa ja liikuttaa korkeussuunnassa. Korkeimpaan asentoonsa nostetun näytön voi kaiken lisäksi kääntää pystyyn.

Näyttö on varustettu Samsungin omalla pls-paneelitekniikalla, joka valmistajan mukaan tarjoaa paremman kuvanlaadun kuin muut saman hintaluokan näytöt – ja pakko myöntää, että Samsung on oikeassa. S24H650GDU:ssa on upea ja kirkas kuva hienolla värintoistolla. Katselukulmat ovat yhtä laajat kuin hyvissä ips-näytöissä. Näyttöä voi katsoa korkealta, matalalta ja sivusta, ilman että värit haalistuvat mainittavasti.

Näytön 16:10-kuvasuhde tarkoittaa sitä, että useimmista muista näytöistä poiketen kuvaruutua on enemmän korkeus- kuin leveyssuunnassa. Siitä on hyötyä, jos käyttää nettiä esimerkiksi työntekoon, tai jos muuten vain kirjoittaa paljon tekstiä.

Erikoista tämän päivän näyttöihin verrattuna on se, että S24H650GDU:n etupaneelissa olevat painikkeet on merkitty selkeästi, eikä niitä ole piilotettu näytön alareunan alapuolelle tai takapaneeliin. Merkintöjen ansiosta ei tarvitse arvuutella, vaan voi painaa suoraan tarvitsemaansa painiketta. Esimerkiksi näytön värilämpötilan muuttaminen punertavammaksi ja silmiä vähemmän rasittavaksi käy todella nopeasti.

Näytön takaosassa ovat hdmi-, displayport- ja vga-liitännät, jotka riittävät useimmille käyttäjille. Takaosassa on myös kaksiporttinen usb-keskitin, johon saa liitettyä esimerkiksi hiiren ja näppäimistön, joten johtoja ei tarvitse vetää tietokoneeseen asti.

+ Helppo käyttää
+ Hyvä ergonomia
+ Ensiluokkainen kuva

Katso päivän hinta Samsung S24H650GDU -näytölle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Tässä näytössä on kaikki tarvittava: hyvä kuvanlaatu ja runsaat säätömahdollisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Koko
24"
Tarkkuus
1920 x 1200 px
Kontrasti
16:10
Kuvasuhde
250 cd/m2
Liitäntä
Displayport, hdmi, vga
Paneeli
Pls
Katselukulma
178 astetta
Kulutus
28 W
Vasteaika
4 ms
Mitat
55,9 x 54,6 x 23,6 cm
Paino
6,7 kg