Styresystemet er Tizen – det samme som på Samsungs Smart TV-apparater.

Samsung Smart Monitor M5

Tietokonenäytön ja älytelevision onnistunut yhdistelmä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Samsung
8.6

On vähän vaikea kuvailla Samsung Smart Monitor M5 -laitetta, joka on erikoinen sekoitus tietokoneen näyttöä, älytelevisiota ja tietokonetta. Laite on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen.

Älytelevision tavoin M5:llä on omat sovelluksensa, joten voit esimerkiksi katsella Netflixiä käynnistämättä tietokonetta. Näytön mukana tulee myös kaukosäädin, mikä on harvinaista.

Näytön asennus on hieman hankalaa. Useimmat tietokoneen näytöt voidaan koota napsauttamalla osat nopeasti yhteen tai kiristämällä muutama peukaloruuvi. Smart Monitor M5:n kohdalla pitää tarttua ruuvimeisseliin, jotta jalusta, tukivarsi ja näyttö saadaan liitettyä oikein yhteen. Asia olisi voitu ratkaista hieman tyylikkäämmin.

Koska Samsungin näyttöä on tarkoitus käyttää useisiin eri asioihin, olisi ollut mukavaa, jos sitä olisi voinut liikuttaa korkeussuunnassa, käyttötavasta riippuen. Nyt käyttäjä joutuu tyytymään vain näytön kallistamiseen katsellakseen sitä eri kulmasta.

Kuvanlaatu on hieman keskitasoa parempi tämän hintaluokan näytöissä. Näyttö tukee täysteräväpiirtotarkkuutta, mikä on ehdottomasti minimivaatimus. Kuva näyttää hyvältä sekä toimisto-ohjelmissa että vauhdikkaissa tv-sarjoissa. Kirkkaus on kaukana Samsungin QLED-television tasosta, mutta se on riittävä, sillä kyseessä on television ja tietokonenäytön välimuoto, jota katsotaan parin metrin etäisyydeltä.

Kiinteiden kaiuttimien ääni on samaa tasoa kuin kuvakin. Ääni on kyllä käyttökelpoinen, mutta äänikuva on melko tasainen, joten elokuvan katsominen näytöltä alkaa pian kyllästyttää. Siksi kuulokkeiden käyttäminen on hyvä idea.

Smart Monitor M5 on yhteydessä nettiin langattoman lähiverkon kautta. Microsoftin käyttäjätilin haltija voi käyttää yhtiön verkkopohjaisia sovelluksia, kuten Microsoft Office 365 -paketin sisältämää Wordia tai Exceliä.

Samsung Smart Monitor M5 ei ole maailman paras näyttö mihin tahansa tarkoitukseen. Se on kuitenkin monipuolinen ja kukkaroystävällinen ratkaisu, joka toimii sekä televisiona että tietokonenäyttönä.


+ Hyvä hinta

+ Käyttömahdollisuudet

– Hankala asennus

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Smart Monitor M5 yhdistää tietokoneen näytön ja älytelevision onnistuneesti. Sopii erittäin hyvin kotikonttoriin.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Koko
27"
Tarkkuus
1920 x 1080 px
Kontrasti
3000:1
Valovoima
250 cd/㎡
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x hdmi
Paneeli
VA
Kaiuttimet
On
Katselukulma
178°(H)/178°(V)
Kulutus
26 W käytössä, 0,5 W lepotilassa
Vasteaika
8 ms
Mitat
61,55 x 45,54 x 19,35 cm (jalustalla)
Paino
5 kg (jalustalla)