Samsung Space Monitor kiinnitetään pöydän reunaan jalustan kiinnikkeen avulla.

Samsung Space Monitor

Kätevällä kiinnitysmekanismilla varustettu suuri ultra hd -näyttö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Näytöt #Samsung
8.5

Samsungin uusi 31,5-tuumainen näyttö on nimeltään Space Monitor. Nimellä ei viitata avaruuteen vaan laitteen pöytätilaa säästävään muotoiluun.

Space Monitorissa on erikoinen jalustaratkaisu. Vahva metallivarsi on yhdistetty kestävään saranaan, ja jalustassa on sisäinen kiinnike, jonka avulla näyttö kiinnitetään pöydän takareunaan. Kiinnike on leveimmillään 90 millimetriä, joten näytön saa kiinni eripaksuisiin pöytiin. Ja sitten kun näyttöä ei tarvita, sen voi työntää seinän viereen ja vapauttaa pöytätilaa.

Korkeussäädettävän jalustan ansiosta näytön saa tarvittaessa laskettua jopa niin alas, että sen alareuna on lähes pöydän tasolla. Tosin on hieman vaikea ymmärtää, mihin tätä asentoa käytetään, sillä näytössä ei ole kosketustoimintoa.

Itse näyttö on melko tavallinen. Värintoisto ei ole aivan huippuluokkaa ja katselukulmakin on sen verran kapea, että kun päätä liikuttaa vähän sivummalle, värit saavat harmahtavan sävyn. Näytössä on ultra hd -tarkkuus (3840 x 2160 pikseliä), kuva on erittäin terävä ja siinä on hyvä kontrasti. Näyttö sopii mainiosti esimerkiksi toimistokäyttöön.

Miinusta Space Monitor saa niukoista liitäntämahdollisuuksista. Tarjolla on vain hdmi- ja mini displayport -liitännät.

Näytön mukana tulee yhdistelmäjohto, jossa on hdmi- ja virtaliitäntä, joten laitteeseen tarvitse kytkeä vain yksi johto. Kaapeli uppoaa siististi jalustassa olevaan johtokouruun, ja näyttö istuu upeasti ympäristöön, kun se on kiinnitetty asianmukaisesti pöydän reunaan. Näyttö on käytännössä kehyksetön kolmelta reunalta, minkä vuoksi Space Monitor ei näytä isolta laitteelta, vaikka näyttöalaa onkin paljon.

Samasta hintaluokasta on kuitenkin tarjolla parempaa kuvanlaatua, joten näytön suhteellisen korkea hinta johtuu ensisijaisesti ainutlaatuisesta kiinnitysmekanismista.


+ Ultra hd -tarkkuus
+ Kätevä kiinnitysmekanismi
+ Näytössä vain yksi johto
– Vain kaksi liitäntää

Lisätietoja Samsung Space Monitorista saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Samsung Space Monitorista tekee kiinnostavan lähinnä sen pöytätilaa säästävä muotoilu. Näytössä on erittäin terävä kuva, mutta värintoisto ei ole aivan huippuluokkaa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Koko
31,5"
Tarkkuus
3840 x 2160 px
Kontrasti
2500:1
Valovoima
250 cd/m²
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
Hdmi, mini displayport
Paneeli
VA
Kaiuttimet
Ei
Katselukulma
178/178 astetta
Kulutus
54 W / 0,3 W (valmiustila)
Vasteaika
4 ms
Mitat
714,5 x 757,2 x 115,5 mm (jalustan kanssa)
Paino
7 kg (jalustan kanssa)