Skærmen står meget stabilt på bordet trods sin lette konstruktion.

Shark Gaming SG27240-C

Vaikka Shark Gaming SG27240-C on tehty tietokonepelejä varten, se sopii muihinkin käyttötarkoituksiin ja on hintansa arvoinen. Resoluutio on tosin melko kehno.

tekijä Poul Siersbæk #Näytöt #Shark Gaming
8.4

Jo Shark Gaming -nimestä voi arvata, että SG27240-C on tietokonepelien pelaamiseen tarkoitettu näyttö. 27-tuumaisen näytön vasteaika on vain yksi millisekunti ja virkistystaajuus peräti 240 Hz. Ne ovat erinomaisia lukuja tässä hintaluokassa. Hyvät nopeudet tekivät sekä peleistä että elokuvista todella vaikuttavan näköisiä ja sulavia katsottavia.

Kuvan näyttämiseen käytetään VA-tyypin LCD-paneelia, joka sopii useimpiin muihinkin käyttötarkoituksiin. Näytön kirkkaus on erinomainen, ja vaikka yritys ei kerrokaan näytön tarkkaa kontrastia, mustan sävyt toistuivat nähdäksemme todella mustina. Myös värien toisto on hyvä ihan oletusasetuksilla. Luonnolliset ja selkeät värit helpottavat esimerkiksi kuvankäsittelyä.

Jos näyttöä käytetään pelaamiseen, värejä ja kirkkautta on mahdollista säätää ympäristön olosuhteiden mukaan monin eri tavoin. Koska näyttö on hieman kaareva, katselukulma pysyy koko ajan hyvänä, eikä kaarevuus vaikuta väreihin tai kirkkauteen näytön reunoissa.

Full HD -tarkkuus 1920 x 1080 on melko alhainen. Yksityiskohtien toisto on näytön heikko kohta, ja kuvat näyttävät helposti rakeisilta.

Kaikkia toimintoja ohjataan yksinkertaisesti takana olevalla ohjaussauvalla. Englanninkielinen valikko tarjoaa hyvät mahdollisuudet hienosäätää värisävyjä, kontrastia ja kirkkautta. Näytön HDR-tila, joka nostaa valojen ja varjojen yksityiskohdat esiin, selviää tehtävästään kunnialla ilman värien yliohjautumista.

Muotoilunsa puolesta SG27240-C on tyylikäs ja yksinkertainen näyttö, joka painaa vain 4,9 kg. Näyttöä voi nostaa ylös- ja alaspäin, kallistaa ja kääntää pystyasentoon. Sivusuunnassa sitä ei voi kääntää, mutta koska näyttö on kevyt, sitä on onneksi helppo siirtää.

Näytössä on kaksi HDMI-porttia ja kaksi Display-porttia, mutta erittäin edullisen hinnan vuoksi USB-C-portti puuttuu.


+ Nopea näyttö ja upeat värit

+ Helppokäyttöinen

– Heikko resoluutio

Conclusion

Vaikka Shark Gaming SG27240-C on tehty tietokonepelejä varten, se sopii muihinkin käyttötarkoituksiin ja on hintansa arvoinen. Resoluutio on tosin melko kehno.

Ominaisuudet

Merkki
Shark Gaming
Koko
27"
Tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Valovoima
300 cd/㎡
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
2 x HDMI, 2 x DisplayPort
Paneeli
VA
Kaiuttimet
2 x 3W
Katselukulma
178°/ 178°
Kulutus
28 watt
Vasteaika
1 ms
Mitat
61,5 x 43,0 x 25,5 cm
Paino
4,9 kg