Välilehden valinnalla säädetään käytettävissä olevia toimintoja.

Adobe Photoshop Elements 2019

Monipuolinen ja käyttäjäystävällinen kuvankäsittelyohjelma, joka mukautuu käyttäjän taitoihin ja tarpeisiin.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Adobe
9.3

Adoben Photoshop on niin hallitseva ohjelma kuvankäsittelyssä, että kuvien muokkausta kutsutaan usein photoshoppaukseksi. Photoshop on erittäin kallis, ammattikäyttöön tarkoitettu ohjelma. Meille muille kuvankäsittelijöille Adobe tarjoaa sekä huokeamman että käyttäjäystävällisemmän Photoshop Elements -ohjelman.

Uuteen Adobe Photoshop Elements 2019 -ohjelmaan pääsee nopeasti sisälle, vaikka ohjelma ei olisi ennestään tuttu. Ohjelman aloitusnäyttö toivottaa käyttäjän tervetulleeksi ja kysyy, mitä tämä haluaa tehdä. Vaihtoehtoja on aina kuvan taustan vaihtamisesta luetteloon kuvista, jotka on otettu tiettynä ajankohtana. Avuliaisuus ei jää aloitusnäyttöön, vaan sama tyyli jatkuu myös varsinaisessa ohjelmassa.

Ohjelma on rakennettu nokkelasti kolmen välilehden ympärille: Quick, Guided ja Expert. Näin voi itse valita, kuinka kehittyneitä toimintoja käyttää kuvankäsittelyssä. Jos valitsee Quick-­välilehden, käytettävissä ovat vain perustyökalut kuvien rajaamiseen, punaisten silmien poistamiseen ja tekstin kirjoittamiseen kuvan päälle. Perustyökalut ovat kuitenkin niitä, joita käytetään useimmin.

Guided-välilehdellä ohjelma ottaa kädestä kiinni ja auttaa tekemään tietyn parannuksen kuvaan. Jos haluaa esimerkiksi säätää kirkkautta ja kontrastia, valitaan ”Brightness and Contrast”, jolloin kuva tulee näkyviin kahden liukusäätimen viereen. Liukusäätimiä voi vetää edestakaisin, kunnes kuva näyttää mieleiseltä.

Expert-välilehdellä ovat käytettävissä kaikki Photoshop Elementsin työkalut, joilla alkuperäistä kuvaa voi muokata entistä paremmaksi. Oikeastaan ainoa haittapuoli Elementsissä on sen englanninkielisyys.


+ Erittäin käyttäjäystävällinen
+ Paljon hyviä toimintoja
– Ei toimi suomeksi

 

Lisätietoja ohjelmasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Adobe Photoshop Elements 2019 on helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma, joka opastaa kokematonta käyttäjää, mutta sisältää myös toimintoja edistyneemmille käyttäjille.

Ominaisuudet

Merkki
Adobe
Käyttöjärjestelmä
Windows 7, Service Pack 1 tai uudempi
Järjestelmävaatimus
Suoritin 2 GHz tai nopeampi, 4 Gt muistia (mielellään enemmän)
Kieli
Englanti