Amazon Prime Video

Amazon Prime Video haastaa kilpailijat halvalla hinnallaan.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Amazon
7.3

Amazon haluaa olla muutakin kuin “vain” jättimäinen verkkokauppa. Yhtiön viimeisin aluevaltaus on videoiden suoratoistopalvelu, Amazon Prime Video.

Prime Video haastaa Suomen kaksi hallitsevaa suoratoistopalvelua, Netflixin ja HBO Nordicin. Menee kuitenkin vielä aikaa, ennen kuin Amazonista tulee niille varteenotettava kilpailija. Suurena haittana voidaan pitää sitä, että Amazonin videopalvelussa ei ole vielä suomenkielistä tekstitystä. Katsojan on pärjättävä englanninkielen taidollaan.

Prime Videossa on alusta asti sille varta vasten tehtyjä ohjelmia. Esimerkiksi auto-ohjelma Top Gearin juontajilta on tarjolla uusi sarja.

Amazonin palvelun kuvanlaatu on yhtä hyvää kuin esimerkiksi HBO Nordicilla, ja sisältöjä voi katsoa pc:llä, tabletilla ja puhelimella. Hintakaan ei ole paha. Ensimmäiset kuusi kuukautta maksaa 2,99 euroa kuukaudessa. Sen jälkeen kuukausimaksu nousee 5,99 euroon. Kilpailevissa palveluissa kuukausimaksu on vähintään 10 euroa. Amazonin Prime Video -palvelua voi kokeilla maksutta viikon ajan, kun muilla kokeilujakso on kuukausi.

Prime Videon suurin ongelma on puuttuva Chromecast-tuki, joten sisällön katsominen tv-ruudulta on hankalaa.

+ Uusia sarjoja
+ Hyvin toimiva sovellus
Ei Chromecast-tukea
Ei suomenkielistä tekstitystä

Kokeile Amazonin Prime Video -suoratoistopalvelua.

Arvio

Amazonin videopalvelu tarjoaa myös omaa tuotantoa olevia sisältöjä, mutta toistaiseksi suomalainen tekstitys ja Chromecast-tuki puuttuvat.

Ominaisuudet

Merkki
Amazon
Toiminnot
Suoratoisto
Kieli
Englanti
Muuta
2,99 €/kk ensimmäiset kuusi kuukautta, sitten 5,99 €/kk