Testissä Ashampoo Photo Commander 16

Ashampoo Photo Commander 16

Helppokäyttöinen kuvaohjelma, jossa on sekä automaattisia että kehittyneitä työkaluja.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Ashampoo
8.5

Ashampoo Photo Commander 16 on uusin versio Ashampoon kuvanohjelmasta. Kuvien katseluun ja muokkaamiseen tarkoitettuja ohjelmia on niin runsaasti, että niistä parhaimman löytäminen voi olla vaikeaa. Vähemmän kokeneille käyttäjille Ashampoo Photo Commander ei ole yhtään hassumpi vaihtoehto.

Ensisilmäyksellä ohjelma näyttää hieman sekavalta. Aloitussivulta pääsee kuitenkin eteenpäin pienen valintaikkunan avulla, ja ohjelma on suomenkielinen, mistä on myös apua. On kuitenkin sanottava, että Ashampoo on panostanut tehokkuuteen selkeyden kustannuksella.

Kun haluaa muokata kuvia, ohjelmassa on pikakorjauksiin tarkoitettu välilehti, jonne on kerätty käytetyimpiä ja kätevimpiä työkaluja. Mukana on muun muassa punaisten silmien poisto, kuvien kääntäminen, rajaus ja koon muuttaminen.

Ohjelmassa on lisäksi joitakin automaattisia muokkausvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi optimointi, joka korjaa automaattisesti kuvan värejä ja kontrastia. Tämä toiminto toimi ainakin testikuvissa erittäin hyvin. Pilvisenä päivänä otetut harmaat kuvat heräsivät uuteen eloon – ja muuttuivat paremmiksi kuin mihin vähän kuvia käsitellyt testaaja itse pystyi manuaalisesti. Ashampoo Photo Commander poistaa lisäksi automaattisesti kuvissa esiintyviä epätarkkuuksia ja kohinaa.

Kaikki automaattiset toiminnot vaativat paljon tehoja tietokoneelta ja ovat melko hitaita, joskin hyvin tehokkaita.

 

Alkuperäinen kuva, otettu lumessa pilvisenä päivänä.
Muokattu kuva, jota on käsitelty vain Photo Commanderin automaattisilla työkaluilla.

 

+ Hyvät automaattiset toiminnot
+ Suomenkielinen
– Hidas
– Hieman sekavan näköinen

Lisätietoja Ashampoo Photo Commander 16 -ohjelmasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Ashampoo Photo Commander on helppokäyttöinen ja tehokkailla automaattisilla toiminnoilla varustettu ohjelma, jonka hieman sekavaan ulkoasuun pitää ensin tottua.

Ominaisuudet

Merkki
Ashampoo
Toiminnot
Kuvien katselu ja muokkaus
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Kieli
27 kieltä, mukaan lukien suomen kieli