Testissä Ashampoo Uninstaller - ohjelmien asennusten poistotyökalu.

Ashampoo Uninstaller 8

Tarpeettomien ohjelmien, selainlaajennusten ja muiden tiedostojen poistotyökalu.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Ashampoo
9.4

Ashampoo Uninstaller 8:n avulla on helppo poistaa ohjelmia, joita tulee asennettua tietokoneelle, kokeiltua kerran ja sitten unohdettua. Ashampoon poistotyökalulla voi myös ottaa Windows-toimintoja pois päältä sekä raivata väliaikaisia tiedostoja ja evästeitä. Lisäksi Uninstaller 8 valvoo kaikkien uusien ohjelmien asennusta, joten ohjelmat saa tarvittaessa poistettua perusteellisesti.

Nopeasti asentuva Uninstaller 8 näyttää pääikkunassaan tiedot tietokoneelle asennetuista ohjelmista, selainlaajennuksista ja Windows-toiminnoista. Valitsemalla tietyn luokan saa näkyviin luettelon poistettavista ohjelmista ja toiminnoista. Luettelot voidaan järjestää nimen, asennuspäivämäärän, levytilan käytön sekä käyttäjäarvioiden mukaan. Lista on selkeä ja auttaa esimerkiksi poistamaan paljon tilaa vieviä ohjelmia.

Kaatuilua mutta myös tuloksia

Ohjelmien asennuksen poisto käynnistyy, kun valitsee poistettavat ohjelmat ja painaa poistopainiketta. Uninstaller yrittää ensin poistaa ohjelmat automaattisesti, ja samalla voi hyödyntää monipuolisia ominaisuuksia, joita yksi tämän hetken parhaimmista poistotyökaluista tarjoaa. Automaattisen asennuksen poiston jälkeen Uninstaller käynnistää vielä mahdollisten jäljelle jääneiden tiedostojen siivoamisen.

Uninstaller ei aina onnistu ohjelman asennuksen poistamisessa, ja testatessa Uninstaller piti käynnistää muutaman kerran uudelleen kaatumisen takia. Ohjelmassa saisi olla toiminto asennuksen poistamisen ohittamiseen, varsinkin silloin, kun ohjelma yrittää jatkaa epäonnistunutta asennuksen poistoa. Testin lopputulos oli kuitenkin 100 poistetun ohjelman jälkeen hyvä: Kiintolevytilaa vapautui 17 gigatavua ja Windows käynnistyi huomattavasti aikaisempaa nopeammin.

Ashampoon työkalu tarjoaa lisäksi käyttöön yhdeksän bonustoimintoa, joihin kuuluu muun muassa Windowsin rekisterin siivous, väliaikaisten tiedostojen ja tarpeettomien käynnistysohjelmien poistaminen. Lisätyökalut ovat helppoja käyttää, ja vaikka ne eivät olekaan yhtä monipuolisia kuin varsinaisissa optimointiohjelmissa, ne toimivat hyvin tallennustilan vapauttajina ja Windowsin virkistäjänä.


+ Selkeä käyttää
+ Poistaa paljon ohjelmia kerralla
+ Raivaa selainlaajennuksia
+ Hyvät lisätyökalut
– Joitain tärkeitä toimintoja puuttuu


Lisätietoja ohjelmasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Jos kokeilet mielelläsi uusia ohjelmia, Ashampoo Uninstaller 8 on tehokas ja helppokäyttöinen työkalu tarpeettomien ohjelmien poistamiseen.

Ominaisuudet

Merkki
Ashampoo
Toiminnot
Ohjelmien asennuksen poisto ja raivaus
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Järjestelmävaatimus
50 Mt levytilaa
Kieli
Suomi