Testissä WinOptimizer 16

Ashampoo WinOptimizer 16

Helppokäyttöinen ohjelma tietokoneen ylläpitoon.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Ashampoo
9.2

WinOptimizer 16 on – hämmästyttävää kyllä – Ashampoon optimointiohjelman 2018-versio. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista ja tunnetuimmista optimointiohjelmista, eikä hyvä maine ole tullut syyttä.

Voi melko suurella varmuudella väittää, että WinOptimizerin lisäksi ei tarvita muita optimointiohjelmia, sillä WinOptimizer sisältää lähes kaikki toiminnot, joita muista optimointiohjelmista löytyy. Toimintoja ovat muun muassa tarpeettomien tiedostojen raivaus, käynnistyksen tehostaminen, ohjelmien asennuksen poisto ja Windowsin tietoturva-asetukset.

On vaikea liioitella WinOptimizer 16:n käytön helppoutta. Aloitusnäkymästä saa käyttöön ohjelman kätevimmät toiminnot yhdellä hiiren napsautuksella. Aloitusnäkymässä kerrotaan myös tiedot kaikista ongelmista, jotka ohjelma korjaa, kun painike valitaan. Tällä tavalla ei tule vahingossa muuttaneeksi mitään, mitä ei halua.

WinOptimizer-ohjelman 16-version ulkoasuun on tehty useita päivityksiä, joiden on tarkoitus parantaa ohjelman käytettävyyttä entisestään. Ohjelma on lisäksi täydentynyt kahdella uudella toiminnolla, jotka ovat virranhallinta ja selainlaajennusten hallinta. Kummankin käyttö on yhtä helppoa ja intuitiivista kuin ohjelman muidenkin toimintojen. Varsinkin virranhallintatoiminto on sekä helppo että tehokas käytössä

Lähin kilpailija WinOptimizer 16 -ohjelmalle on ironista kyllä Ashampoon ilmaisversio samasta ohjelmasta. Ilmaisversio tarjoaa käyttöön useimmat ohjelman tärkeimmistä toiminnoista. Jos taas on tarvetta virranhallintatyökalulle, automaattiselle siivoustoiminnolle ja selainlaajennusten managerille, niin WinOptimizer 16:n maksullinen versio tarjoaa rahoille täyden vastineen.

 

+ Helppokäyttöinen

+ Hyvät toiminnot

+ Useita automaattitoimintoja

– Monet tärkeimmistä toiminnoista saa maksutta käyttöön

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Ashampoo WinOptimizer 16 sisältää eri optimointiohjelmien tärkeimmät työkalut samassa paketissa. Lisäksi ohjelma on erittäin käyttäjäystävällinen.

Ominaisuudet

Merkki
Ashampoo
Toiminnot
Tietokoneen optimointi ja siivous
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Muuta
Suomenkielinen