WinOptimizer 2019 on tehokas raivausohjelma.

Ashampoo WinOptimizer 2019

Ylläpito-ohjelma, jolla saa poistettua tarpeettomia tiedostoja ja nopeutettua tietokoneen toimintaa.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Ashampoo
7.5

Huonosti tehdyt asennusohjelmat, väliaikaiset tiedostot ja tarpeettomat lisätoiminnot hidastavat ja joskus jopa sotkevat Windowsia. Järjestelmä pysyy paremmassa kunnossa WinOptimizer-ylläpito-ohjelman avulla. Ohjelmalla voi raivata tarpeettomia tiedostoja ja huolehtia siitä, että tietokoneen suorituskyky on parhaalla mahdollisella tasolla.

WinOptimizerin asennus ja käyttöönotto sujuvat ongelmitta, mutta vaativat rekisteröintiavaimen, jonka saa sähköpostin kautta. Ohjelman käyttöliittymässä on helppo liikkua ja selkeyttä lisää se, että ohjelma on käännetty suomen kielelle.

Käynnistyksen yhteydessä WinOptimizer tarjoaa automaattisesti tietoa järjestelmän suurimmista ongelmista, ja ensimmäiseen raivaukseen menee vain muutama minuutti. Tietokoneesta riippuen raivauksen avulla voidaan poistaa kiintolevyltä jopa useita gigatavuja tarpeetonta dataa, mikä voi nopeuttaa tietokoneen toimintaa huomattavasti.

Pikatarkistuksen lisäksi siivoukseen ja ylläpitoon voi käyttää 26 eri toimintoa. WinOptimizerilla voi muun muassa testata kiintolevyn nopeutta ja kuntoa, optimoida tietokoneen käynnistystä ja raivata tarpeettomia fontteja. Toiminnot selitetään perusteellisesti teknisiä yksityiskohtia myöten suomeksi.

WinOptimizerin ilmaisversiossa on vähemmän toimintoja kuin ohjelman maksullisessa 16-versiossa. Ilmaisversiosta puuttuu esimerkiksi hyödyllinen toiminto, jolla voi hallita selainlaajennuksia, ne kun joskus aiheuttavat ongelmia. Myös eheytys, tiedostojen kaksoiskappaleiden haku ja muutama muu oleellinen toiminto löytyy vain maksullisesta versiosta.
 

Liioittelee ongelmia

Löytyy hyvästä ohjelmasta jotain moitittavaakin: se liioittelee selvästi ongelmia. Herätti turhaa huolta, kun ohjelma punaisella korostaen väitti, että hyvin ylläpidetyssä testikoneessamme on 4383 ongelmaa. Suuren luvun aiheuttajaksi osoittautuivat evästeet, jotka ovat yleensä lähinnä hyödyllisiä. Jos ne poistaa kritiikittä kaikki, levytilaa vapautuu nimellisesti, mutta hintana on se, että selaimet unohtavat niin kirjautumiset kuin muutkin sivustojen asetukset. Siis turhaa melua tyhjästä.

 

+ Tehokas ja helppo käyttää
+ Monipuoliset toiminnot
+ Suomenkielinen käyttöliittymä
– Liioittelee ongelmia

Lisätietoja ohjelmasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

WinOptimizer 2019 on helppokäyttöinen ylläpito-ohjelma, jolla voi tehdä pikasiivouksen tai perusteellisemman raivauksen.

Ominaisuudet

Merkki
Ashampoo
Toiminnot
Optimointi, raivaus
Tiedostomuodot
-
Käyttöjärjestelmä
Windows 10/8/7
Järjestelmävaatimus
60 Mt levytilaa
Kieli
Suomi