Testissä eM Client Free

eM Client Free

Ilmainen ja kevyt sähköpostiohjelma ohittaa kilpailijansa sekä käyttömukavuudeltaan että toiminnoiltaan.

tekijä Christian slot #Ohjelmat sovellukset ja pelit #eM Client
9.0

eM Client Free on mukana sähköpostiohjelmien suurtestissä KotiMikron numerossa 2/2018.

eM Client Free -ohjelman hallinta sujuu alusta alkaen mutkattomasti. Asennusvaiheessa ohjelma pyytää käyttäjää valitsemaan käyttöliittymän ulkoasuksi perinteisen, modernin tai kontrastikkaan näkymän.

Seuraavaksi ohjelma kysyy sähköpostiosoitteen ja salasanan, jonka jälkeen eM Client määrittää tarvittavat palvelinasetukset automaattisesti.

Nopean synkronoinnin jälkeen ohjelma on valmis käytettäväksi.

Ohjelman käyttöliittymä muistuttaa monin tavoin Microsoft Outlookia. Käyttäjän sähköpostitilit ja viestikansiot ovat ohjelmaikkunan vasemmassa reunassa, keskellä näkyy valitun kansion viestiluettelo ja valitun viestin sisältö näytetään omassa paneelissaan ikkunan oikeassa reunassa.

Viestien hallinta on selkeän asettelun ansiosta vaivatonta – kunhan englannin kieli on hallussa. Ohjelmaa ei valitettavasti ole saatavilla suomeksi.

Monipuolinen kalenteri

Postiohjelmaan on yhdistetty monipuolinen kalenteritoiminto. Kalenterinäkymään voidaan koota tietoja useista kalentereista. Eri kalenterilähteet erottuvat toisistaan selkeiden värikoodien avulla. Kalenterin voi synkronoida myös esimerkiksi Google-kalenterin kanssa.

Pikaviestitoiminto tukee Google Chat -palvelua sekä verraten harvinaista Jabber-viestipalvelua. Toiminto on käyttökelpoinen, joskin hieman päälleliimatun oloinen.

Jos käytössä on kosketusnäytöllä varustettu tietokone, voi ohjelmassa ottaa käyttöön kosketusnäyttötilan napsauttamalla ohjelmaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kämmenkuvaketta. Tällöin käyttöliittymän ulkoasu muuttuu väljemmäksi ja painikkeisiin ja muihin kohteisiin on helpompi osua sormella.

Hakutoiminto on tehokas ja erittäin nopea. Lisäasetusten avulla hakutuloksia voi järjestää muun muassa aihekentän, viestin sisällön tai liitetiedostojen mukaan. Yhteystiedoissa on mukana erittäin kätevä viestihistoria­toiminto.

Kunkin yhteystiedon kohdalla näytettävä viestiluettelo on avuksi esimerkiksi silloin, kun etsii tietyltä henkilöltä saapunutta viestiä, jota ei löydy tavanomaisella hakutoiminnolla. Postiohjelma sisältää myös automaattisen varmuuskopiointitoiminnon, jonka saa otettua käyttöön ohjelman asetuksista.

+ Helppo käyttöönotto
+ Automaattinen varmuuskopiointi
+ Viestihistoria yhteystiedoissa
– Vain kaksi postitiliä ilmaisversiossa

Conclusion

EM Client Free on tehokas ja helppokäyttöinen ohjelma sähköpostin hallintaan. Ilmaisversiossa postitilien määrä on rajoitettu kahteen.

Ominaisuudet

Merkki
eM Client