Evernote

Suosittu ja helppokäyttöinen muistiinpanopalvelu.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Evernote
8.5

Evernote on ollut jo pitkään yksi parhaista muistiinpanopalveluista. Alkuvaiheessa useimmat toiminnot olivat maksuttomia, mutta nykyään joutuu maksamaan, jos Evernotea käyttää useammalla kuin kahdella laitteella. Evernote Premium -versio maksaa 6,99 euroa kuukaudessa.

Jos siirtyy ilmaisesta Basic-versiosta maksulliseen Premium-versioon kasvaa kuukausittainen siirtorajoitus 60 megatavusta 10 gigatavuun ja muistiinpanon enimmäiskoko 25 megatavusta 200 megatavuun. Basic-versiossa voi yhdellä tilillä käyttää kahta laitetta, mutta Premium-versiossa laitteiden määrälle ei ole ylärajaa.

Ilmaista Basic-versiota voi kaikin mokomin käyttää, jos tyytyy siihen, että toiminnoissa on rajoituksia ja Evernotea voi käyttää vain yhdellä tietokoneella ja puhelimella. Kyseessä on silti hyvä muistiinpanopalvelu, jota on helppo käyttää.

Tietokoneella Evernote jakaa näytön kolmeen sarakkeeseen. Ensimmäinen sarake on tarkoitettu muistikirjoille tai kansioille. Toinen sarake luetteloi valitun muistikirjan muistiinpanot. Kolmas ja suurin sarake näyttää valitun muistiinpanon sisällön.

Yksi Evernoten parhaista toiminnoista on Web Clipper. Kyseessä on laajennus, joka on ladattavissa yleisimpiin nettiselaimiin. Web Clipperin avulla voi leikata sisältöä verkkosivuilta ja käyttäjä voi valita, tallentaako koko sivun vai esimerkiksi uutisjutusta pelkän tekstin.

Evernoten voi ladata Windowsiin Microsoftin kaupasta. Sovellus on kuitenkin melko yksinkertainen, ja Evernotea voi käyttää yhtä hyvin selaimessa, jos muistiinpanoja ei tarvita silloin, kun netti ei ole käytettävissä.

Siitä huolimatta, että Evernoten ilmaisversiota on viime vuosina karsittu aika tavalla, se on edelleen erittäin toimiva muistiinpanopalvelu. Evernoten voi myös asentaa puhelimeen sekä tablet-laitteeseen ja käyttää tietokoneella selainversiota, jolloin ilmaisversiossa välttää kahden laitteen rajoituksen. Muistiinpanon kokorajoituksen ja siirron enimmäismäärän ylärajat tuskin tulevat normaalikäyttäjällä koskaan vastaan.


+ Runsaat toiminnot

+ Nettileikkeiden teko

– Ilmaisversion rajoitukset

 

Lisätietoja ohjelmasta saa palvelun sivuilta.

 

Arvio

Evernoten ilmaisversiota on karsittu, mutta se on silti yksi parhaista muistiinpanotyökaluista.

Ominaisuudet

Merkki
Evernote
Käyttöjärjestelmä
Android, iOS, web, Windows
Kieli
Suomi