F-Secure SAFE

F-Secure SAFE är effektiv utan att kräva stora resurser av datorn. Ett bra och mycket säkert val om du vill ha ett bra antivirusprogram utan en massa extrafunktioner.

tekijä Anders Daugaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #F-Secure
8.9

F-Secure SAFE sisältää kaikki tarvittavat toiminnot, esimerkiksi verkon tietoturvan, verkkopankin suojan ja lapsilukon. Siitä ei löydy lisäominaisuuksia, kuten VPN:ää yksityiseen selaamiseen, salasanojen hallintaa tai tietokoneen optimointia. Päävalikko on selkeä. Siinä on painikkeet tärkeimmille toiminnoille, ilmoitukset viimeisimmistä tapahtumista ja vinkkejä tietokoneen tietoturvan parantamiseen. Turvatasoa on helppo säätää, ja säännöllisten tarkistusten ajoittaminen onnistuu vaivatta. Hinta on korkea suhteessa ohjelman sisältämien toimintojen määrään. Ohjelmaa voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan, mutta vuoden lisenssi maksaa halvimmillaan 30 euroa kolmelle laitteelle. 

Tietoturvaohjelman kyky suojautua haittaohjelmilta (viruksilta, madoilta, troijalaisilta ja niin edelleen) on virustorjuntaohjelmien keskiarvoa hieman parempi. F-Secure SAFE ei kuitenkaan havainnut kaikkia testimme uusia haittaohjelmia. Testin aikana F-Secure SAFE skannasi yli 1,5 miljoonaa tiedostoa, mutta antoi vain yhden väärän varoituksen eli ilmoitti ohjelmasta, joka ei itse asiassa aiheuta tietokoneelle turvallisuusriskiä. F-Secure SAFE ei estänyt testitietokoneen vaarattomien sovellusten toimintoja tai käyttöä.

F-Secure SAFE on helppo asentaa, ja ohjelman vaikutus tietokoneen resursseihin on minimaalinen. Sitä ei huomaa esimerkiksi verkkosivustoilla vieraillessa, muita ohjelmia käynnistäessä tai uusia ohjelmia asentaessa. Ainoastaan kun kopioimme tiedostoja paikallisesti tietokoneella tai verkon kautta, nopeus heikkeni hieman enemmän kuin muita tietoturvaohjelmia käyttäessä.

Testasimme F-Secure SAFE -ohjelmaa yhteistyössä riippumattoman saksalaisen AV-Test-tietoturvayrityksen kanssa.


+ Tehokas suoja tietoturvauhkilta

+ Ei vaikuta tietokoneen toimintaan

– Ei lisätoimintoja, kuten VPN


 

Conclusion

F-Secure SAFE är effektiv utan att kräva stora resurser av datorn. Ett bra och mycket säkert val om du vill ha ett bra antivirusprogram utan en massa extrafunktioner.

Ominaisuudet

Merkki
F-Secure
Käyttöjärjestelmä
Windows 7, 8, 10, 11