F-Secure SAFE Internet Security & Mobile Antivirus

Tehokas tietoturvasovellus Android-laitteille.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #F-Secure
8.5

F-Secure SAFE on suosittu tietokoneen virustutka, ja ohjelman saa myös Android-laitteille. Android on monipuolinen mobiilijärjestelmä, mutta se on myös alusta, jolle rikolliset tehtailevat haittaohjelmia ja huijausyrityksiä. Hyökkäyksiä vastaan voi suojautua F-Secure SAFE:n kaltaisten tietoturvasovellusten avulla. KotiMikro testasi F-Securen sovellusta yhdessä arvostetun saksalaisen AV-Test-testilaboratorion kanssa.

Ennen kuin F-Securen tietoturvasovellusta pääsee käyttämään, pitää luoda käyttäjätili. Se on jossain määrin ärsyttävää, jos haluaa vain kokeilla sovellusta nähdäkseen, onko siinä niitä ominaisuuksia, joita tarvitsee.

F-Secure SAFE antaa erinomaisen suojan puhelimelle. Testauksen aikana sovellus pysäytti lähes kaikki haittaohjelmat, mutta antoi myös yhden väärän hälytyksen.

Tarjolla on myös useita käteviä lisätoimintoja. Käyttäjä voi esimerkiksi luoda sääntöjä laitteiden käytölle, ilman että laitteet pitää ottaa esille. Kirjautumalla selaimessa F-Securen käyttäjätilille voi esimerkiksi rajoittaa lasten puhelimen käyttöä. Tai sitten voi katsoa kartalta puhelimen sijainnin, jos on sattunut hukkaamaan sen.

Jälkimmäinen toiminto toimii kuitenkin vähintään yhtä hyvin Android-puhelimen sisältämällä paikannusohjelmalla. Lisäksi SAFE:ssa on selaussuojaus, joka suojaa puhelinta ja sen käyttäjää mahdollisesti haitallisilta sivustoilta.

F-Secure SAFE maksaa yhdelle laitteelle 14,99 euroa vuodessa. Vuositilaus kolmelle laitteelle, esimerkiksi puhelimelle, tietokoneelle ja tabletille, maksaa 59,90 euroa. Vuositilaus viidelle laitteelle maksaa 79,90 euroa. F-Secure SAFE sisältyy myös F-Securen laajempaan F-Secure Total -ohjelmistoon.


+ Mahdollisuus suojata kolme laitetta

+ Selaussuojaus

– Väärä tietoturvahälytys

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

F-Secure SAFE antaa hyvän suojan puhelimelle. Googlen Play-kaupasta löytää kuitenkin vastaavia tietoturvasovelluksia halvemmalla.

Ominaisuudet

Merkki
F-Secure
Toiminnot
Mobiililaitteen suojaus
Käyttöjärjestelmä
Android
Kieli
Suomi