Google Chrome 64

Chrome on nopea ja luotettava selain, jonka toimintovalikoiman voi räätälöidä mieleisekseen tuhansien laajennusten avulla.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Google
9.5

Chrome-selaimen nelivärinen ympyrä­kuvake on tullut tutuksi useimmille internetin käyttäjille. Verkkojätti Google julkaisi oman selaimensa ensimmäisen version kymmenkunta vuotta sitten, ja ohjelma nousi muutamassa vuodessa maailman suosituimmaksi surffilaudaksi. Nykyisin yli 60 prosenttia käyttäjistä aloittaa nettiretkensä napsauttamalla auki Chrome-selaimen.

Chromen perustoiminnot ovat kaikilta osin moitteettomat. Ohjelman käyttöliittymä on selkeä ja selain avaa nettisivut kiitettävän nopeasti. Joillakin sivuilla Chrome osoittautui nelikon nopeimmaksi ohjelmaksi, ja ongelmia sivujen näyttämisessä ilmeni puolestaan vain harvoin. Selaimen suosion johdosta monet sivustot ovatkin optimoituja nimenomaan Chromea silmällä pitäen.

Nopeuden ja toimintavarmuuden lisäksi Chromen vahvuutena ovat monipuoliset toiminnot. Ohjelman valikoista on helppo löytää muun muassa selkeä sivuhistoria ja latausten hallinta. Mukana on myös hyödyllinen tehtävänhallinta, joka näyttää, kuinka paljon selaimen kukin välilehti käyttää tietokoneen muistia.

Ohjelman omia toimintoja täydentää mittava valikoima erilaisia laajennuksia, joiden avulla voi muokata selaimestaan tehokkaamman ja persoonallisemman. Mukana on muun muassa käteviä työkaluja muistiinpanojen ja tehtävälistojen hallintaan, tiedostojen käsittelemiseen sekä salasanojen tallentamiseen. Yhteensä laajennuksia on tällä hetkellä saatavilla yli 16 000.

Monipuolisten toimintojen kääntöpuolena on keskimääräistä suurempi resurssien kulutus. Etenkin videota toistettaessa Chrome haukkaa varsin paljon tietokoneen muistia ja suoritintehoja. Esimerkiksi suoratoistopalvelua varten kannattaakin harkita toista selainta silloin, kun kannettavaa tietokonetta käytetään akun varassa.

Sivun lataaminen: 4,2 s
Käynnistysaika (5 välilehdellä): 5 s
Html5-testi: 528/555 pistettä
Laajennukset: Yli 16 000

+ Monipuoliset toiminnot
+ Selkeä käyttöliittymä
– Resurssien kulutus

Lataa Chrome täältä!

Conclusion

Chrome on monipuolinen selain, joka avaa sivut nopeasti ja virheettömästi. Ohjelman käyttöliittymä on selkeä.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Toiminnot
Ponnahdusikkunoiden esto, yksityinen tila, salasanojen hallinta, välilehdet, laajennukset, kirjautuminen Google-tilille
Kieli
Suomi
Muuta
HTML5-testi