Google Keep

Tee helposti muistiinpanoja netissä tai mobiililaitteilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Google
8.0

Google Keep on Googlen ilmainen muistiinpanopalvelu. Se ei ole muistiinpanotyökaluista kaikkein monipuolisin, mutta sitä on helppo käyttää.

Omat muistiinpanot tallentuvat sähköisinä muistilappuina palvelun ilmoitustaululle. Muistilappujen paikkaa voi vaihtaa mielensä mukaan ja tärkeimmät muistilaput voi kiinnittää ilmoitustaulun yläosaan. Muistiinpanojen jakaminen muiden kanssa on helppoa, ja esimerkiksi jaettuun ostoslistaan voi kukin osapuolista lisätä tarvikkeita tai poistaa niitä.

Muistiinpanopalvelua voi käyttää muun muassa Google Chromeen saatavilla olevan laajennuksen kautta. Silloin selaimen työkaluriville ilmestyy pieni painike, jota napsauttamalla avoinna olevan sivuston linkki tallentuu mahdollisten selitysten kera. Toiminto on yksinkertaisempi kuin Evernote-palvelussa, jossa sivuston sisällön saa tallennettua, mutta se on silti kätevämpi kuin pelkkä kirjanmerkin tallentaminen sivustosta.

Google Keep -palvelua käyttävän on hyvä huomata, ettei palveluun ole jostain syystä tehty helppoa tapaa tulostaa tietoja. Tiedot pitää ensin kopioida ja liittää toiseen ohjelmaan, ennen kuin ne voi tulostaa.

Keep on integroitu Googlen muihin palveluihin, joten muistiinpanonsa saa esimerkiksi siirrettyä Google Drive -pilvipalveluun. Ja kun Keep-palvelussa napsauttaa yhtä painiketta, muistiinpano muuttuu Docs-tekstitiedostoksi ja ilmestyy Google Driveen, jossa tiedostoa voi työstää edelleen.

Android- ja iOS-laitteille tehty Google Keep -sovellus on testaamistamme muistiinpanosovelluksista käyttäjäystävällisin. Kaikkiin muistiinpanoihin pääsee käsiksi sovelluksen aloitusnäytöltä. Aloitusnäytöllä voi selaimen tavoin vaihtaa muistiinpanojen paikkaa ja väriä sekä muokata ja poistaa niitä. Jos käytössä on Android-puhelin tai -tablet, Keepin muistiinpanot saa puhelimen aloitusnäytölle omana widgettinään. Siinä voi tarkastella muistiinpanoa sovellusta avaamatta.

Sekä sovelluksessa että widgetissä on oikotie uuden muistiinpanon tekemiseen. Samalla valitaan muistiinpanon tyyppi. Se voi olla pienillä valintaruuduilla varustettu muistilappu, jossa ruudut rastitetaan sitä mukaa kuin haluttu tavara on kerätty ostoskoriin. Kyse voi olla myös äänimuistiinpanosta, kuvan ottamisesta tai kirjoittamisesta tai piirtämisestä sormella näytölle.

Muistiinpanojen tekeminen käy vikkelästi, ja ne tallennetaan automaattisesti. Synkronointi sujuu yhtä nopeasti kuin Googlen muissakin palveluissa, joten kun olet tehnyt muistiinpanon puhelimella, se on luettavissa lähes saman tien Keepin verkkoversiossa.

Muistiinpanoihin saa ajastettua muistutuksen, joka hälyttää määräaikaan puhelimessa tai Windowsissa.


+ Erittäin käyttäjäystävällinen

+ Helppo tehdä muistiinpanoja puhelimella

– Melko vähän toimintoja

 

Lisätietoja ohjelmasta saa palvelun sivuilta.

 

Conclusion

Google Keep on yksinkertainen ratkaisu muistiinpanojen tekemiseen tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Kieli
Suomi