Google Maps

Gps-navigoinnin monipuolinen työkalu.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Google
9.6

Google Maps on kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi navigointisovellusten joukossa. Tavallisten pisteestä A pisteeseen B -ajo-ohjeiden lisäksi Google Maps auttaa myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä erityisillä reiteillä ja poluilla, joihin autolla ei ole pääsyä.

Vaikka Google Maps sisältää uskomattoman määrän toimintoja, se ei oikeastaan ole huono yhdessäkään niistä. Ajo-ohjeet ovat esimerkillisiä, ja sovellus kertoo erittäin nopeasti liikennehäiriöistä ja löytää uuden ja nopeamman reitin. Google Mapsia testattiin rinnakkain useiden muiden navigointisovellusten kanssa ajamalla suurkaupungissa ruuhka-aikaan, ja Maps oli kaikkein nopein selvittämään, oliko reitin varrelle muodostunut jonoja.

Jos haluaa saada käsityksen maisemasta, voi siirtyä satelliittikarttoihin, joissa karttakuvan päälle sijoitetaan ilmakuva. Tämä helpottaa usein suunnistamista ja esimerkiksi suuren parkkipaikan tai tietyn rakennuksen löytämistä.

Mielenkiintoisiin paikkoihin voi lisätä kirjanmerkit, ja koska Maps keskustelee muiden Google-sovellusten kanssa, voit esimerkiksi nähdä, missä Gmail-yhteyshenkilösi asuvat – edellyttäen tietenkin, että heidän osoitteensa on lisätty yhteystietoihin.

Google Maps -palvelua voidaan täydentää käyttäjien omilla lisäyksillä, joten kartalla voi nähdä muun muassa nähtävyyksien ja ravintoloiden arvosteluja. Sovellus kertoo myös sen, milloin kohteessa on ruuhkaisinta, ja voit myös tarkistaa, milloin matkalla sinne on vähiten liikennettä.

Sovelluksen ja tietokoneen selaimessa toimivan Google Mapsin välillä on hyvä yhteispeli. Voit suunnitella reittisi ja valmistautua hyvin kotona tietokoneen suurella näytöllä. Näin saat esimerkiksi merkittyä kaikki mielenkiintoiset paikat kirjanmerkeillä ennen lomalle lähtöä. Tai voit ”vierailla” kohteessa etukäteen Googlen vaikuttavan Street View -katunäkymäpalvelun avulla, johon suuri osa maailman teistä on kuvattu.

Google Mapsin suurin puute on mahdollisuus ladata koko maan karttatiedot puhelimeen etukäteen. Voit valita karttaosuuden ja tallentaa sen, mutta ominaisuus ei toimi optimaalisesti navigoinnissa, joten tarvitset nettiyhteyden matkan varrella, jotta saat kaiken hyödyn irti Maps-karttapalvelusta.


+ Löytää nopeasti vaihtoehtoisen reitin

+ Auttaa myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä

+ Ilmainen

 

Tutustu palveluun täällä.

 

Conclusion

Google Mapsin avulla suunnittelet lomasi kotona ja saat nopeasti liikennepäivityksiä sekä reittiohjeita niin autoilijoille, pyöräilijöille kuin jalankulkijoille.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Toiminnot
GPS-navigointi
Käyttöjärjestelmä
Android, iOS, macOS, Windows
Kieli
Suomi