Google One giver dig nye flotte billedeffekter, som du kan bruge i Google Photos med et enkelt klik.

Google One

Paketti tarjoaa VPN-yhteyden, automaattista kuvankäsittelyä, varmuuskopioinnin ja runsaasti verkkotallennustilaa edullisesti.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Google
9.7

Google on lisännyt tilauspohjaiseen Google One -tallennustilapalveluunsa useita uusia toimintoja.

Merkittävin uutuus on Google-tilin lisätallennustila, jota käyttäessä ei tarvitse huolehtia tilin luomisen yhteydessä saadun ilmaisen 15 gigatavun täyttymisestä. Tallennustila lasketaan Google Driven, Google Kuvat -palvelun, Gmailin ja muiden Googlen palveluiden kokonaiskäytön perusteella, ja yläraja tulee vastaan yllättävän nopeasti, jos palvelut ovat käytössä päivittäin.

Ilmaisen Google One -tilin päivittäminen kahden teratavun ratkaisuun onnistui muutamalla hiiren napsautuksella, ja lisätila oli käytettävissä heti maksun jälkeen.

Jos toiveissa on vain mahdollisimman paljon verkkotallennustilaa, samanhintainen Microsoft OneDrive on parempi valinta, sillä se antaa kolme kertaa enemmän tallennustilaa. Sen kuusi teratavua on kuitenkin jaettava tasan kuuden tilin kesken, kun taas Google Onen kaksi teratavua voi jakaa omavalintaisesti enintään kuuden asetuksissa perheeksi ryhmitellyn tilin kesken.

Google One houkuttelee erityisesti uusien lisätoimintojensa ansiosta. Esimerkiksi Google Kuvat -palveluun on tullut monia uusia automaattisia toimintoja valokuvien muokkaamiseen. ”Taikapyyhekumi”-toiminto on todellakin lähellä taikuutta: jos valokuvassa on jokin ei-toivottu kohta, sen saa pyyhekumilla sulautumaan taustaansa ja katoamaan. Saatavilla on myös paljon suodattimia ja uusia työkaluja, joilla kuvista saa muokattua entistä kauniimpia.

Googlen tavallisten sovellusten lisäksi Google Onesta on oma sovelluksensa Androidille ja iPhonelle. Sieltä näkee, mihin tallennustilaa on käytetty ja kuinka paljon sitä on jäljellä. Samassa paikassa voi ottaa käyttöön Google One -sovelluksen salatun VPN-yhteyden, jolla verkkoa voi selata turvallisesti. Salatun VPN-yhteyden käyttö onnistuu myös Windowsissa. Sitä varten pitää ladata Googlen ohjelma ja asettaa se käynnistymään yhdessä Windowsin kanssa. Google Drivea voi käyttää myös Windowsin kansioiden varmuuskopioimiseen Google One -tilille.


+ Salattu internetyhteys

+ Google Kuvat -palvelun lisätoiminnot

– Microsoftin OneDrive on suhteessa edullisempi

Conclusion

Paketti tarjoaa VPN-yhteyden, automaattista kuvankäsittelyä, varmuuskopioinnin ja runsaasti verkkotallennustilaa edullisesti.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Käyttöjärjestelmä
Windows, Android, iOS, macOS, ChromeOS
Kieli
Suomi